5 skarpe om Freds- og Konfliktstudier

Af Christine Plesner, Bachelor i Pædagogik fra Københavns Universitet med tilvalg i Freds- og Konfliktstudier i Indien

 

1) Hvad var det bedste ved dit semester med Peace and Conflict Studies i Indien?

Det bedste var nok det tætte samspil mellem de tekster jeg læste, og den indiske virkelighed, der konstant bød sig til lige uden for min hoveddør; jeg kunne i høj grad opleve det, jeg læste om. Pondicherry er en fantastisk, kaotisk, larmende, lugtende, duftende, livsbekræftende by, hvor der inden for en radius på et par kilometer ligger hinduistiske templer, muslimske moskeer og katolske kirker. På gaden oplever man de både tydelige og subtile former for traditioner, deskrimination og kulturelle praksisser, som man læser om i teksterne. 

2) Hvad var din største akademiske indsigt på kurset?
Nok at selv såkaldt religiøse konflikter ofte handler om ressourcer, for eksempel vand som naturressource. Og at når vi taler om fred, kan vi skelne mellem en positiv fred uden nogen former for undertrykkelse - og en mere operationel, eller ‘negativ’ fred, som forudsætter fraværet af en eller flere voldsformer. Den første form er nødvendig som retningsgivende, men det er den anden form, vi kan planlægge efter.

3) Hvordan passer dit semester med Peace and Conflict Studies ind i din uddannelse?
Jeg kom fra bacheloren i Pædagogik på Københavns Universitet, hvor internationale uddannelsessystemer blandt andet var på studieordningen. Problemet var bare, at vi ikke kunne tage ud og opleve dem. Det gav derfor virkelig meget at studere, hvordan uddannelsesinstitutioner i konfliktzoner kan være helt afgørende i fredsprocesser, ikke blot for børn i eksempelvis skoler, men for hele lokalmiljøer, som måske er blevet splittet gennem årelange konflikter.

4) Hvad er din bedste oplevelse med Kulturstudier?
Jeg tænker ofte tilbage på Sudha, en så passioneret, skarp og inspirerende underviser i Sydøstasiens konflikter. Efter kurset rejste en medstuderende og jeg sammen i Sydindien og blev inviteret hjem til hende i Bangalore, hvor vi efter vores turistture om dagen brugte sene aftener i hendes køkken på at diskutere politik, udvikling, korruption, racisme, religion og nogle af alle de andre emner, der fik os til at ville ændre verden.

5) Har du et tip til fremtidige studerende?
Ja, find et fællesskab af indere, der ikke også er studerende på kurset - på den måde får du et helt særligt indblik i livet i Pondicherry for dem, der permanent bor der. Spiller du batminton, fodbold eller laver yoga? Så opsøg en klub eller forening, som du kan blive en del af, mens du er der. Bare skriv seminarlederen en mail og spørg, hun er smadder venlig og vil gerne hjælpe!

Har du spørgsmål?

Udfyld formularen nedenfor så kontakter vi dig hurtigst muligt.

Tak. Du hører fra os inden tre arbejdsdage.

 

Instagram kan du finde studerendes billeder fra studiestederne.

Du kan også læse studerendes blogs fra studiestederne.

Besøg oss på Facebook, hvor du kan finde nyhedsopdateringer.