Studiefakta

 • Varighed: Et semester
 • Tidspunkt: Forår/efterår
 • Studiepoint: Tilsvarer 30 ECTS (i kombination med andre kurser i Nicaragua)
 • Eksamen: I Nicaragua
 • SU-støtte: Udlandsstipendium + månedlig SU (hvis dansk uddannelsessted godkender studiet)
 • Studiegebyr: 51.000 kr. (43.500 uden logi)
 • Inklusiv: Undervisning, indkvartering samt morgenmad og frokost alle undervisningsdage
 • Undervisningssprog: Vælg mellem engelsk eller spansk
 • Optagelseskrav: Bestået studentereksamen

På grund af alvorlig politisk uro har vi aflyst studierne i Nicaragua i foråret 2019. Vi forventer at gennemføre efterårssemesteret 2019 som normalt. Vi arbejder samtidigt på at etablere studietilbud i nabolandet Costa Rica.

Læs mere

Latinamerikanske studier

Kurset giver indblik i Latinamerikas samfunds- og kulturudvikling i et historisk perspektiv med vægt på Mellemamerika (syd for Mexico og nord for Panama, uden Caribien). Kurset introducerer således de studerende til vigtige historiske processer, som regionen har gennemgået, og undersøger hvordan disse processer har været med til at forme aktuelle politiske, økonomiske og sociale institutioner. Pensumlitteraturen diskuterer specielle kulturtræk i Latinamerika, samtidig med at der gives indblik i generel kulturforståelse. Undervisningen har form af forelæsninger og seminarer.

Undervisningssproget

På Latinamerikanske studier kan du vælge mellem to niveauer:

 • Latinamerikanske Studier 1: Undervisning på engelsk. Kurset kræver ingen spansk-kompetencer.
 • Latinamerikanske Studier 2: Undervisning på spansk. Kurset kombineres typisk med Spansk 2 og kræver således, at man er øvet i spansk. Tag vores diagnostiske test her og se om du er kvalificeret.

Læs mere om forskellene på kurserne i studieguiden.

Kombinationer

Du kan kombinere Latinamerikanske studier med

Kombinationerne udgør et fuldt semester tilsvarende 30 ECTS-point.

Se alle fagkombinationer og læs om studiepoint i Nicaragua her

Semester i udlandet som del af din uddannelse

Vores kursus-kombinationer kan indgå i en treårig bachelorgrad, hvis dit danske uddannelsessted godkender kurserne. Dette vil berettige dig til at modtage SU-støtte mens du er afsted. Tag gerne en snak med os og din studievejleder om dine muligheder eller læs mere her.

Sådan forløber semestret

 1. Selvstudie: Før undervisningen begynder har du en periode med selvstudie, som varer 4 uger. Her skal du læse dele af pensum og skrive en kort opgave. Selvstudierne kan du lave hvor som helst i verden, og med fordel i Nicaragua.

 2. Undervisning: Denne del af studiet foregår i León, varer 4 måneder og inkluderer forelæsninger, seminarer, gruppearbejde, feltture, afleveringer og eksamen.

Underviserne

Kulturstudiers uafhængige position gør det muligt for os at rekruttere de bedste forelæsere og seminarlærere.

Vi er meget stolte af vores dygtige undervisningspersonale, som hvert semester sikrer, at du som studerende får maksimalt udbytte af dine studier.

Seminarleder i Latinamerikanske Studier

Elise Hjalmarson har været seminarleder for Kulturstudiers kursus i Latinamerikanske Studier i Nicaragua i de sidste 3 semestre. Her fortæller hun om sin faglige baggrund og om, hvorfor hun elsker at bo og undervise i León.

Læs mere

De studerende

De studerende er hovedsageligt fra Skandinavien og Nicaragua og har forskellige baggrunde, både akademisk, erhvervsmæssigt  og personligt. Omkring en tredjedel af de studerende kommer direkte fra gymnasiale uddannelser, en tredjedel er i begyndelse af bacheloruddannelser, og den sidste tredjedel er erfarne studerende eller i arbejde.

Kontaktperson Nicaragua

Sarah Brejnrod har læst Spansk & Latinamerikanske studier i Nicaragua som en del af sin bachelorgrad i antropologi. Hun svarer gerne på spørgsmål om alt fra studielivet i Leon til hvad der er godt at have med i rygsækken, når du skal afsted.

Læs mere

Universitetspartner

Universidad Nacional Autonoma de Nicaragua (UNAN), León, er faglig ansvarlig for studiet og det er her du indmeldes som studerende. UNAN er det ældste og næststørste statslige universitet i Nicaragua.

Ansøgningsprocessen

Såfremt du har en bestået studentereksamen og ønsker at læse Latinamerikanske studier, udfylder du blot ansøgningsskemaet. Hvis der er ledige pladser det pågældende semester, sender vi dig et tilbud om en studieplads. Du bekræfter studiepladsen ved at betale et depositum på 2.000 DKK. Derefter modtager du løbende informationer frem til studiestart, således at du kan forberede din rejse og studie. Dette gælder blandt andet informationer om visum, bøger, pakning, SU og Udlandsstipendium.

Har du spørgsmål?

Udfyld formularen nedenfor så kontakter vi dig hurtigst muligt.

Tak. Du hører fra os inden tre arbejdsdage.

 

Instagram kan du finde studerendes billeder fra studiestederne.

Du kan også læse studerendes blogs fra studiestederne.

Besøg oss på Facebook, hvor du kan finde nyhedsopdateringer.