Studiefakta

 • Optagelseskrav Bestået studentereksamen
 • Varighed: Et semester
 • Tidspunkt: Forår/efterår
 • Studiepoint: Tilsvarer 7,5 ECTS (skal kombineres med andre kurser i Argentina)
 • Eksamen: I Argentina/indlevering
 • SU støtte: Udlandsstipendium + alm. stipendium
 • Studiegebyr: 51.000 kr. (43.500 uden logi)
 • Inklusiv: Studie og logi
 • Undervisningssprog: Engelsk

Hvad er CSR?

Corporate Social Responsibility (CSR) er et begreb, som omhandler virksomheders og organisationers samfundsansvar ud over det, som er påkrævet igennem love og reguleringer. Samfundsansvar betyder i denne sammenhæng, at virksomheder frivilligt integrerer både miljøhensyn og sociale hensyn i deres virksomhed. Størstedelen af multinationale selskaber skal i dag kunne fremvise strategier og dokumentation, som viser, at de tager CSR alvorligt. Stadig flere er bevidste om, at CSR er en økonomisk fordel, fordi det flytter fokus fra kortsigtede resultater til en mere langsigtet opbygning af virksomheden og dens omdømme. Kompetencer inden for CSR er særdeles efterspurgte ikke mindst af multinationale selskaber, som har etableret sig i udviklingslande. Kurset retter sig mod studerende og arbejdsaktive, som ønsker at arbejde i internationale virksomheder. Studiet kan indgå i en bachelorgrad eksempelvis inden for erhvervsøkonomi og samfundsfag eller kan tages som videreuddannelse.

CSR - Sustainability Strategies for SMEs

Kurset giver mulighed for at fordybe sig i CSR strategier for mindre virksomheder (Small and Medium-sized companies - SMEs). Hovedfokus i den seneste CSR-debat har været koncentreret om større multinationale selskaber. Samtidig er det kendt at mindre virksomheder bidrager med over halvdelen af alle arbejdspladser globalt set. De studerende fordyber sig derfor i implementerende metoder for at opnå bæredygtige strategier i mindre virksomheder. 

Studieture

Målet med studiet er de akademiske teorier skal sættes op mod praksis, og ses i forhold til dine erfaringer i Argentina. Dette sker på dit eget initiativ, men også gennem feltarbejde, som vi arrangerer. Gennem feltarbejde får du kendskab til konkrete og aktuelle problematikker, som udfordrer de abstrakte begreber forskerne benytter i litteraturen og i forelæsninger.

Kombinationer

CSR-kurset kan kombineres med:

Kombinationerne udgør et fuldt semester tilsvarende 30 ECTS-point.

Læs mere om argentinske studiepoint og se alle kombinationsmuligheder

Semester i udlandet som del af din uddannelse

Vores kursus-kombinationer kan indgå i en treårig bachelorgrad, hvis dit danske uddannelsessted godkender kurserne. Dette vil berettige dig til at modtage SU-støtte, mens du er afsted. Tag gerne en snak med os og din studievejleder om dine muligheder eller læs mere her.

Sådan forløber semesteret

 1. Selvstudie: Før undervisningen begynder har du en periode med selvstudie, som varer 4 uger. Her skal du læse dele af pensum og skrive en kort opgave. Selvstudierne kan du lave hvor som helst i verden, og med fordel i Argentina.

 2. Undervisning: Denne del af studiet foregår i Buenos Aires, varer 4 måneder og inkluderer forelæsninger, seminarer, gruppearbejde, feltture, afleveringer og eksamen.

Underviserne

Kulturstudiers uafhængige position gør det muligt for os at rekruttere de bedste forelæsere og seminarlærere fra hele verden, inklusiv værtslandet.

Argumenterer for tværsektorielle CSR-strategier

Efter mere end 25 år indenfor forskellige koncernledelser i USA, tog Lauralee Barbaria en grøn master-grad i virksomhedsledelse. I dag er hun meddirektør ved Environmental Finance Center West på Dominican University of California.

Læs mere

De studerende

De studerende er hovedsagligt fra Skandinavien, men i stigende grad også fra andre europæiske lande. Kulturstudier tilbyder stipendier til studerende fra Argentina. Hensigten med disse stipendier er at gøre det muligt for lokale studerende, uden finansiering, at deltage på vores kurser. Stipendium-kandidaterne bidrager blandt andet til lokal forankring af hele studieoplevelsen.

De studerende har forskellige baggrunde, både akademiske, erhvervsmæssige og personlige, hvilket bidrager til at gøre diskussionerne mere interessante. Overordnet set kommer en tredjedel af de studerende direkte fra gymnasiale uddannelser, en tredjedel er i begyndelsen af en bachelorgrad, og den sidste tredjedelen er erfarne studerende.

Kontaktperson Argentina: Emilie

Emilie Jallov-Haag var i Argentina i 2017, hvor hun læste Corporate Social Responsibility (CSR) og Spansk 2. Kurserne var en del af hendes bachelorgrad i International Business på CBS i København. Hvis du har spørgsmål om studierne og livet i Buenos Aires, er du meget velkommen til at kontakte Emilie på emja15ab@student.cbs.dk.

Læs mere

Universitetspartnere

Studierne i Argentina tilbydes i samarbejde med Universidad Nacional de San Martín. Du opnår således ECTS-point fra et af argentinas bedste offentlige og internationalt anerkendte universiteter. 

Ansøgningsprocessen

Ønsker du at studere i Argentina og opfylder du studiekravene, skal du blot udfylde ansøgningsskemaet. Hvis der er ledige pladser på studiet og det specifikke semester du har valgt, sender vi dig et tilbud om en studieplads. Du bekræfter herefter studiepladsen ved at betale et depositum på 2000 kr. Derefter vil du løbende modtage information frem til studiestart således at du kan forberede rejsen og studiet. Du vil blandt andet modtage oplysninger om visum, bøger og udlandsstipendium. Derudover skal du selv stå for at få kurset godkendt ved dit eget universitet. Er du i tvivl hvordan, kontakt blot din studievejleder på universitetet, kontoret i København eller din lokale kulturstudier-medarbejder.

Læs mere om ansøgningsprocessen

Hvorfor studere CSR i Argentina?

 • du forstår processerne bag, når virksomheder og organisationer (ikke) tager samfundsansvar

 • du lærer at forstå koblingen mellem teori og praksis, når der indføres CSR

 • du får mulighed for at opleve transnationale selskabers CSR-strategier i praksis

 • du får relevant viden og erfaring til det globale arbejdsmarked

 • du har samtidig mulighed for at lære spansk

 • du opnår 30 ECTS-point, som kan indgå i din bachelorgrad

 • du kan søge om at få SU og Udlandsstipendium med

 • du opnår engelskkundskaber på et akademisk niveau

 • du oplever at leve og studere i et latinamerikansk land

 • simpel ansøgningsproces og praktiske vejledninger fra Kulturstudier

 • du skaber en profil med eftertragtede kompetencer inden for CSR og international virksomhedsforståelse

 • du får medstuderende og venner fra andre lande og verdensdele

 • du får undervisning af anerkendte professorer fra hele verden

 • din horisont vil blive udvidet, og du vil opleve at kunne indgå i nye faglige og kulturelle miljøer

Mere om Argentina som studiested

Har du spørgsmål?

Udfyld formularen nedenfor så kontakter vi dig hurtigst muligt.

Tak. Du hører fra os inden tre arbejdsdage.

 

Instagram kan du finde studerendes billeder fra studiestederne.

Du kan også læse studerendes blogs fra studiestederne.

Besøg oss på Facebook, hvor du kan finde nyhedsopdateringer.