Studiefakta

 • Varighed: Et semester
 • Tidspunkt: Forår/Efterår
 • Studiepoint: Tilsvarer 30 ECTS (i kombination med andre kurser i Nicaragua)
 • Eksamen: I Nicaragua/indlevering
 • SU støtte SU stipendium + alm. stipendium (hvis dansk uddannelsessted godkender studiet)
 • Studiegebyr: 51.000 kr. (43.500 uden logi)
 • Inkluderet i studiegebyret: Undervisning, indkvartering samt morgenmad og frokost alle undervisningsdage
 • Optagelseskrav: Bestået studentereksamen
 • Undervisningssprog: Engelsk og/eller spansk

På grund af alvorlig politisk uro har vi aflyst studierne i Nicaragua i foråret 2019. Vi forventer at gennemføre efterårssemesteret 2019 som normalt. Vi arbejder samtidigt på at etablere studietilbud i nabolandet Costa Rica.

Læs mere

Spansk sprog

Når du studerer spansk i et spansktalende land bliver pensum og brugen af det nye sprog en del af hverdagen. Med initiativ og gå-på-mod lærer du at tale spansk.

Seminarundervisningen foregår i grupper af fire til syv studerende, ledet af lærere fra Universitetet i León. De er uddannet til at undervise i spansk og sørger for at de studerende får praktiseret sproget både mundtligt og skriftligt. Som en del af undervisningen besøger man lokale organisationer.

Grammatikundervisningen gives hovedsageligt via forelæsninger.

En af de vigtigste dele af studiet er tiden du bruger på at at blive en del af det nicaraguanske samfund, og de daglige spanske samtaler med menneskene rundt om dig.

Vi hjælper dig med at vælge niveau

Vi tilbyder spansk-kurser på flere niveauer i Nicaragua:

 • Nybegynder - Spansk 0
 • Fortsætter - Spansk 1
 • Avanceret - Spansk 2

Du kan tage vores diagnostiske spansk-test og læse yderligere om valg af niveau her.

Kombinationer

Du kan kombinerer spanskkurserne "Skriftlig spansk" og "Spansk grammatik" med følgende kurser:

Kombinationerne med 3 kurser udgør et fuldt semester tilsvarende 30 ECTS-point. Vælger du at læse de to spansk-kurser alene svarer det til 20 ECTS.

Læs om nicaraguanske studiepoint

Semester i udlandet som del af din uddannelse

Vores kursus-kombinationer kan indgå i en treårig bachelorgrad, hvis dit danske uddannelsessted godkender kurserne. Dette vil berettige dig til at modtage SU-støtte, mens du er afsted. Tag gerne en snak med os og din studievejleder om dine muligheder eller læs mere her.

Sådan forløber semesteret

 1. Selvstudie: Før undervisningen begynder har du en periode med selvstudie. Her skal du sætte dig ind i dele af pensum. Selvstudierne kan du lave hvor som helst i verden, og med fordel i Nicaragua.
 2. Undervisning: Denne del af studiet foregår i León, varer 4 måneder og inkluderer forelæsninger, seminarer, gruppearbejde, ekskursioner, afleveringer og eksamen.

Underviserne

Kulturstudiers uafhængige position gør det muligt for os at rekruttere de bedste forelæsere og seminarlærere fra hele verden, inklusiv værtslandet. I Nicaragua er det hovedsageligt spansklærere fra León-UNAN, som underviser i spansk.

Spansklærer i Nicaragua

Aura Cristina Somarriba Álvares fra Nicaragua har undervist i spansk for Kulturstudier siden 2005. Her fortæller hun om sin faglige baggrund og om, hvorfor hun elsker at undervise skandinaviske studerende i spansk.

Læs mere

De studerende

De studerende er hovedsageligt fra Skandinavien og Nicaragua og har forskellige baggrunde, både akademisk, erhvervsmæssigt  og personligt. Omkring en tredjedel af de studerende kommer direkte fra gymnasiale uddannelser, en tredjedel er i begyndelsen af deres bacheloruddannelse og den sidste tredjedel er erfarne studerende eller i arbejde.

Kontaktperson Nicaragua

Sarah Brejnrod har læst Spansk & Latinamerikanske studier i Nicaragua som en del af sin bachelorgrad i antropologi. Hun svarer gerne på spørgsmål om alt fra studielivet i Leon til hvad der er godt at have med i rygsækken, når du skal afsted.

Læs mere

Årsstudium

Ønsker du et helt studieår med spansk kan du fortsætte med niveau 1 eller 2 i Nicaragua. Du kan også bruge tiden mellem semestrene til at øve dit spanske, mens du rejser ned igennem Latinamerika til Argentina og fortsætter spanskstudiet der.

Relevans

Spansk er det næststørste modersmål i verden, det næststørste fremmedsprog, og det tredje mest brugte sprog på internettet. Man fortryder ikke at have lært et sprog som tales af ca. 500 millioner mennesker.

Universitetspartner

Universidad Nacional Autonoma de Nicaragua, León, (UNAN-León) er ansvarlig for studiene. Universitetet er Nicaraguas ældste, etableret i 1812, og er landets næststørste offentlige universitet. 

      

Ansøgningsprocessen

Hvis du har de nødvendige studiekompetencer, og ønsker at følge dette kursus, udfylder du blot ansøgningsskemaet. Hvis der er ledige pladser det pågældende semester, sender vi dig et tilbud om en studieplads.  Du bekræfter studiepladsen ved at betale et depositum på 2000 DKK. Derefter modtager du løbende informationer frem til studiestart, således at du kan forberede din rejse og studie. Du vil blandt andet modtage informationer om visum, bøger, pakning samt SU og udlandsstipendier.

Læs mere om ansøgningsprocessen

Hvorfor studere spansk i Nicaragua?

 • du kan øve dig i spansk lige så meget, du vil

 • du bor og studerer i et spansktalende, latinamerikansk land

 • du opnår 30 ECTS-point, som kan indgå i din bachelor

 • du kan søge om at få SU og Udlandsstipendium med

 • du bliver fortrolig med kulturen i Nicaragua

 • du forbereder dig til det globale arbejdsmarked

 • simpel søgeproces og praktiske vejledninger fra Kulturstudier

 • du skaber en profil med sproglige kompetencer i spansk

 • du får medstuderende og venner fra andre lande og verdensdele

 • du lærer at se din egen kultur med nye øjne

 • pensum bliver sat i relation til dine egne erfaringer

 • du får undervisning af anerkendte professorer fra hele verden

 • din horisont vil blive udvidet, og du vil opleve fagligt og sprogligt at kunne indgå i nye miljøer

Mere om Nicaragua som studiested

Har du spørgsmål?

Udfyld formularen nedenfor så kontakter vi dig hurtigst muligt.

Tak. Du hører fra os inden tre arbejdsdage.

 

Instagram kan du finde studerendes billeder fra studiestederne.

Du kan også læse studerendes blogs fra studiestederne.

Besøg oss på Facebook, hvor du kan finde nyhedsopdateringer.