Kulturstudier i din uddannelse

I mødet med det norske og danske uddannelsessystem er der en del begreber, som kan være svære at forstå. Her forsøger vi at forklare nogle af de mest brugte.

Et semester med Kulturstudier i Argentina, Ghana, Nepal, Costa Rica eller Vietnam kan indgå i studier ved danske universiteter, hvis dit studienævn godkender vores kurser som en del af din uddannelse. Vores kurser er som udgangspunkt på bachelorniveau, men vi har oplevet at enkelte studerende har fået et semester ved Kulturstudier godkendt på kandidatniveau (læs mere om dette nedenfor).
 

Hvad er generel studiekompetence (university eligibility)?

For at studere med Kulturstudier og ved norske universiteter skal du have generel studiekompetence. Dette betyder, at du har fuldført en gymnasiel uddannelse og kan dokumentere dette med et bestået studentereksamensbevis. Det er ikke nok at være indskrevet på et universitet og fremvise karakterer, man skal kunne dokumentere en bestået studentereksamen. Alternativt kan du opnå generel studiekompetence, hvis du har 5 års erhvervserfaring og er fyldt 23 år (OsloMet studier).


Kulturstudier som del af din bachelorgrad?

De fleste videregående uddannelser i Danmark er organiseret som bachelorgrader og kandidatgrader. Bachelorgraden får du, når du har taget 180 ECTS-point, hvilket normalt gøres på tre år. Hvert studieår er inddelt i to semestre og hvert semester skal man typisk tage eksamen i 30 ECTS-point. I de fleste bacheloruddannelser er der mulighed for at tage 30 ECTS-point i udlandet.

 

Kulturstudier som del af din kandidatgrad?

Når du er færdig med bachelorgraden kan du vælge at læse videre på en kandidatgrad. Kandidaten tager normalt to år at gennemføre og tæller 120 ECTS-point. Selvom vores kurser som udgangspunkt udbydes på bachelorniveau, er det muligt at få godkendt kurserne som en del af din kandidatgrad. Det kræver, at du tager kontakt til din studievejleder/studienævn og undersøger muligheden for, hvorvidt de vil godkende kurset. Normalt vi det kræver, at man supplerer pensum op med ekstra litteratur eller kombinerer kurset med et selvstændigt projekt. Det er alt sammen noget som dit studienævn vil tage stilling til.


Kulturstudier som del af dit sabbatår?

Hvis du endnu ikke er gået igang med en videregående uddannelse har du stadig mulighed for at læse et eller flere semestre med Kulturstudier. Vi kræver blot, at du har færdiggjort en gymnasial uddannelse for at blive optaget. Mange ser vores kurser, som en spændende mulighed for at rejse ud i verden samtidig med at de snuser til, hvordan det er at læse kurser på universitetsniveau. Hvis du søger ind via kvote 2 på en videregående uddannelse vil 30 ECTS point i et relevant kursus desuden give dig fordele i forhold til andre ansøgere. Hvis du vælger at tage afsted uden at være igang med en universitetsuddannelse er du ikke berettiget til SU-støtte, men skal selv finansiere opholdet. Du kan dog stadig søge private legater og fonde. Læs mere her

 

Hvad er et årsstudium?

Et årsstudium er en betegnelse for studier af et omfang på to semestre, det vil sige 60 ECTS-point. Et årsstudium i sig selv er ikke en universitetsgrad, men kan indgå som en del af en bachelorgrad. Du kan kombinerer alle kulturstudiers kurser til et helårsstudium.

 

Hvad er et selvarrangeret udlandsophold?

Hvis du gerne vil til udlandet og studere har du to muligheder: Du kan enten vælge at tage afsted på en af de udvekslingsaftaler, som udbydes af dit universitet eller du kan vælge at arrangere et udlandsophold på egen hånd. Hvis du vælger det sidste, er du en såkaldt free-mover. Fordelen ved at være free-mover er bl.a., at du ikke skal konkurrere med hundredvis af andre studerende om at sikre dig en af de udbudte udvekslingspladser. En anden fordel er, at udvalget af kurser og universiteter er meget større. På trods af de mange fordele finder mange studerende det uoverskueligt at tage på et selvarrangeret udlandsophold, for der er mange ting at forholde sig til såsom konvertering af de udenlandske studiepoint og karakterer, hvilke fag og universitet man skal vælge, visumansøgning og arrangering af indlogering i et fremmed land.


Når du læser ved Kulturstudier arrangerer du selv studieopholdet, men du undgår at skulle forholde dig til mange af de førnævnte praktiske udfordringer, som du med stor sandsynlighed vil møde, hvis du ønsker at studere i lande som Argentina, Ghana, Nepal, Costa Rica og Vietnam. Således fungerer Kulturstudiers kurser som pakkeløsninger, som inkluderer optagelse på samarbejdsuniversitet, kost og logi (dette er dog frivilligt). Vi sørger desuden for at studiepoint let kan konverteres til det europæiske ECTS-system.

 

Har du spørgsmål?

Udfyld formularen nedenfor så kontakter vi dig hurtigst muligt.

Tak. Du hører fra os inden tre arbejdsdage.

 

Instagram kan du finde studerendes billeder fra studiestederne.

Du kan også læse studerendes blogs fra studiestederne.

Besøg oss på Facebook, hvor du kan finde nyhedsopdateringer.