India

Indien

Indien

Indien er verdens folkerigeste land, kun overgået af Kina, med en udstrækning og mangfoldighed, der er sin egen verdensdel værdig. Vi kan ikke love dig, at tre måneder er nok tid til at lære hele Indien at kende, men vi kan garantere, at du vil få lyst til at komme tilbage og opleve mere.
 

Pondicherry

Studiecenteret ligger i Pondicherry i delstaten Tamil Nadu, den sydøstligste delstat i Indien. Pondicherry, også kaldt Puducherry, ligger ca. 150 km syd for Chennai (tidligere Madras), som er Indiens fjerdestørste by. Tamiler udgør den etniske majoritet, og hinduisme er den mest udbredte trosretning. Indbyggertallet i Pondicherry er ca. 1 million (mellemstort i indisk målestok). Byen ligger ved kysten, og der er gode bademuligheder på strandene uden for byen. Pondicherry er en tidligere fransk koloni, og byen er delt ind i en indisk og en fransk del. Den franske del har arkitektur og en atmosfære, som minder om en fransk middelhavsby, mens den indiske del er mere typisk sydindisk: intens, farverig og tæt befolket. I Pondicherry er det normalt, at indbyggerne taler engelsk.

De studerende holder pause

Studiecenteret

Studiecenteret ligger i den franske bydel i en ældre villa med klasseværelser, auditorium, cafeteria, bibliotek og tagterrasse. Studiecenteret er i gåafstand fra Kulturstudiers bosteder og strandpromenaden. Vores studerende har også adgang til at bruge det flotte bibliotek på det franske institut.

Kost og logi

Studiegebyret inkluderer indkvartering samt morgenmad og frokost på studiecenteret alle undervisningsdage. De studerende bor alle centralt i Pondicherry by, hvor alle som udgangspunkt bliver indlogeret på to- eller firemandsværelser. Der er mulighed for enkeltværelse imod ekstra betaling. Maden i Pondicherry er generelt god og billig i forhold til danske standarder. Der findes flere fransk-indiske restauranter, som kan tilbyde mad i forskellige prisklasser. 

Rejse i Indien

Mange af de studerende vælger at rejse rundt i regionen, både før og efter studieopholdet. Der er mange muligheder, og mens du studerer i Pondicherry, vil studielivet være i fokus der, men du vil samtidig have mulighed for at tage kortere weekendsture til destinationer rundt omkring i landet. Vi har samlet nogle rejsetips fra flere af vores studerende, hvilket måske kan inspirere dig til et par indiske eventyr.  

Læs rejsetips for Indien

Instagram

   #KulturstudierIndia

Flickr

 
  #Pondicherry

Studieblog

På studiebloggen finder du gode billeder, tanker og beskrivelser fra vores studerende i Indien:

   

Lær Indien at kende

Ved at bo i Pondicherry har du mulighed for på egen hånd at erfare Indiens kultur og normer igennem lokalbefolkningen og dine indiske medstuderende. Derudover tilbyder Kulturstudier forskellige aktiviteter, som giver dig mulighed for at lære om Indien. Eksempler er: En introduktionsuge med forelæsninger om indisk historie, samfund og kultur; gæsteforelæsninger med lokale undervisere; udflugter til lokale NGO'er og templer; sociale mødesteder; fuldmåneudflugt; indiske filmaftener; sari-show; indisk temadag; quizaftener; koncerter; sport og meget mere. Det er også muligt at deltage i aftenkurser, for eksempel introduktionskursus i sproget tamil, bollywooddans, yoga, tabla-trommer, citar, eller noget helt andet.

Kultur og tankesæt

Findes der en specifik indisk måde at tænke på? Det kan du jo gøre dig nogle overvejelser om, mens du rejser rundt i Indien. Men hvis du spørger den indiske forfatter og forsker A.K. Ramanujan, så vil han sige, at ja, det gør der bestemt!

Læs artiklen

Frivilligt arbejde

Hvis du ønsker at lave frivilligt arbejde for lokale organisationer før eller efter semestret i Indien, kan vi hjælpe dig med kontaktinformation.

Læs om aktuelle organisationer

Klima

Klimaet i Pondicherry er tropisk. I løbet af forårssemestret stiger temperaturen gradvist fra behagelig til meget varmt med lidt nedbør. Efterårssemesteret tilbyder en behagelig varme med et fugtigere klima og sæsonbestemt regn. Nogen gange kommer monsunen i løbet af efterårssemesteret, og da regner det intensivt i dagevis. I nedenstående link kan du se gennemsnitstemperaturer og nedbør for hele året. 

Se klimadata på BBC Weather

Flyrejsen

Flyrejsen står du selv for. Hvis du ønsker hjælp, tilbyder KILROY Travels flyrejser til alle vores studiesteder. Du kan booke dig ind på en fællesafgang sammen med andre medstuderende, eller du kan booke en individuel rejse. 

Læs mere om flyrejsen

Studieforsikring

For at sikre at alle vores studerende er korrekt forsikret gennem hele studieopholdet har Kulturstudier indgået en aftale om en fælles forsikring gennem Gouda Rejseforsikring. Denne forsikring er obligatorisk for alle norske, svenske, danske og tyske studerende, og den koster 2.850 DKK for et semester (4.950 DKK for to semestre). Kulturstudier sender automatisk et forsikringsbevis med en faktura til alle de studerende i god tid før studiestart.

Læs mere om forsikringen

Finansiering

Vi er stolte af at kunne holde studiegebyret nede på et niveau, der er til at klare for en studerende. Hvis kurset forhåndsgodkendes af dit studienævn, er du berettiget til SU's Udlandsstipendium, som udgør et sted mellem 24.000 til 35.000 DKK. Derudover vil du få din månedlige SU med under hele opholdet. Derudover skal du som studerende med Kulturstudier påregne at bruge ca. 15-20.000 kr til fly, bøger, lommepenge etc.

Læs mere om finansiering

Fakta om Indien

 • Areal

  3,28 mio. km². Det syvende største land i verden. Består af 28 stater og 6 territorier.

 • Befolkningstal

  1,2 mia. (januar 2012)

 • Hovedstad

  New Delhi (22 mio. indbyggere)

 • BNP i USD

  1727 mia. (USD 1075 per indbygger)

 • Valuta

  Rupi (INR). 1 DKK svarer til 10 rupi (august 2017)

 • Religion

  Indien er konstitutionelt sekulært med religionsfrihed. De største religioner er hinduisme (80,5 %), islam (13,4 %), kristendom (2.3 %), sikh (1.9 %), buddhisme (0.77 %) og jain (0.41 %)

 • Sprog

  15 officielle sprog, hvoraf de største er hindi, urdu, punjabi, tamil og telugu

 • National valuta

  Rupee

 • Tidsforskel til Danmark

  Vinter: 4,5 timer, Sommer: 3,5 timer

 • Gennemsnitlig levealder

  67 år

 • Læsefærdighed

  61 %

 • Befolkning under fattigdomsgrænsen

  29 %

 • Statsform

  Republik, forbundsstat

 • Kilde

  CIA factbook, sakerhetspolitik.se

Har du spørgsmål?

Udfyld formularen nedenfor så kontakter vi dig hurtigst muligt.

Tak. Du hører fra os inden tre arbejdsdage.

 

Instagram kan du finde studerendes billeder fra studiestederne.

Du kan også læse studerendes blogs fra studiestederne.

Besøg oss på Facebook, hvor du kan finde nyhedsopdateringer.