Rejsetips Indien

løbet af studieperioden i Indien vil du få mange muligheder for at tage på kortere og lidt længere weekendture rundt omkring i landet. Flere studerende vælger også at rejse rundt i regionen før og efter studiet. Vi har samlet rejsetips fra tidligere studerende, som måske kan inspirere dig til flere indiske eventyr før, under og efter dit ophold med Kulturstudier.

Åshilds tips til dagsture

Studieopholdet i Pondicherry går stærkt. Frygteligt stærkt. Men på trods af, at der er lektioner hver dag i ugen, så er der alligevel mulighed for at få set og oplevet meget på kort tid. I weekenden har man fri, og det bør udnyttes fuldt ud! Fra Pondicherry går der busser i alle retninger og på alle timer af døgnet, så der er mange muligheder.

Mamallapuram

Ca. 2 timer med bus nord for Pondicherry. En lille, charmerende kystby med backpackere, gode muligheder for at surfe, slubre drinks og spise lækre skaldyr. Byen er på UNESCO's World Heritage liste og er bedst kendt for sine mange templer og ruiner fra 600-tallet, men byder på meget mere. I forhold til Pondicherry er Mamallapuram et roligt og fredeligt sted med færre mennesker og mindre trafik end de større byer i Indien. Det kan helt klart anbefales!

Chennai

Ca. 3 timer nord for Pondicherry enten med bus eller tog. Chennai er "hovedstad" og det politiske hovedsæde i Tamil Nadu. Samtidig rummer millionbyen både områder fra det "gamle" Indien med masser af velbevarede templer og paladser samt det nye, rige Indien med mærkevarebutikker, luksus og en voldsom trafik. Chennai er meget mere end en lufthavn.  

Tips til længere weekendture

Halvvejs igennem studieopholdet har man en forlænget weekend fra torsdag til søndag. Denne weekend kan man benytte til at tage på en længere tur for at se mere af det fantastiske land. Det er muligt at tage et fly fra Chennai til stort set alle lufthavne i Indien. 

Bangalore

Ca. 7 timer med bus vest for Pondicherry. Bangalore er Indiens fjerdestørste by med over 6 millioner indbyggere. Bangalore er en storby med et internationalt præg, hvor du blandt andet kan finde dyre mærkevarer, store indkøbscentre, skyskrabere og meget mere. Verdenskendte musikere giver desuden regelmæssigt koncerter her. Jeg studerede selv i Pondicherry i efteråret 2011 og var så heldig at opleve Metallicas første koncert i Indien nogensinde. Det kan derfor godt betale sig at følge med i dine yndlingsbands turnéplaner for at se, om de tilfældigvis tager turen forbi Bangalore i løbet af dit ophold. For mere info om Bangalore se: http://www.bangaloreindia.org.uk/index.html.
 

Ooty

Ca. 12 timer med bus/tog. Bjerge, teplantager, højt til loftet, ingen trafik, indisk-tibetansk bjergkultur, god mad, stilhed, frisk luft og hjertevarme er nogle af de ord, der beskriver Ooty. Byen er lille, og indiske turister og backpackere kommer her for at nyde roen, den friske luft og udsigten. Pak en varm trøje og tag på opdagelse i teplantagerne, vær med til at plukke te eller tag på opdagelse i junglen eller med en tuktuk i hårnålesving op igennem bjergene, eller nyd en kop chai med en god bog og kun udsigten til at distrahere dig. Mere info: http://www.ooty.com/ 

 

Kerala

Ca. 16 timer med bus/tog eller med fly fra Chennai. Kerala er kendt for sine backwaters - lej en flodbåd og tag på en skøn, naturrig og fredfyldt bådferie ned langs floden. Oplev skildpadder, fugle og ekstrem flot naturliv. Besøg de hvide sandstrande i Kovalam eller Varkala (men hold øje med den stærke understrøm). Eller tag til Kochi og oplev den skønne by, hvor fortet danner base med gode restauranter, katolske kirker, fantastiske mennesker, cafeer, barer samt det lokale fiskeri, som fortsat er hovedindtægten for mange af byens mænd. Mere info: www.keralatourism.org 


Mumbai

Med fly fra Chennai eller ca. 20 timer i tog. Ellers vil jeg på det varmeste anbefale at tage turen til Mumbai. Jeg og fire veninder tog derhen i den forlængede weekend, og det var en helt uforglemmelig oplevelse. Mumbai har alt fra ekstrem fattigdom til ekstrem rigdom, fra de mest fantastiske bygninger, du kan forestille dig, til nogle af verdens største slumområder. Hvis du rejser til Mumbai, er en guidet tur i Dharavi-slummen et must. For mere info: http://www.realitytoursandtravel.com/tours/slum-tours/. I Colaba området finder du de billigste hostels og de bedste cafeer.


Kjerstis tips til længere ture

Kodai
Kodaikanal også kendt som Kodai, er en lille, hyggelig by, højt oppe i bjergene i Tamil Nadu. Byen er især berømt for sin smukke natur og er en meget populær turistdestination blandt indere, der rejser op til det idylliske bjerglandskab for at komme væk fra en hektisk hverdag i storbyen.
Det er nemt at komme fra Pondicherry til Kodaikanal. Der går en natbus, som ankommer tidligt om morgenen i perfekt tid til at nå en morgen-chai. Kodaikanal er en bjergby og er derfor først og fremmest en destination for dem, som kan lide at tage på vandreture. Jeg kan anbefale alle at alliere sig med en lokal guide, der kan tage dig på de bedste ture og kender de smukkeste udsigter. Turen ud til Delfinnæsen, som er en klippe, der stikker ud fra bjerget og ligner næsen på en delfin, er en populær tur. Det er en yndet mandomsprøve at balancere oven på ”næsen”.

For dem, der ikke er så meget til vandreture, kan man også leje en båd og sejle i Kodaikanal Lake, som ligger midt i byen. Derudover er det muligt at leje heste for at tage på tur i bjergene eller cykle rundt om søen. Kodaikanal er kendt for den lokale chokolade, og der er mange boder rundt om søen, hvor du kan købe det. Det er bestemt værd at prøve!

Greenland Youth Hostel er muligvis det vandrehjem i Kodaikanal, som har den bedste udsigt. Det er virkelig idyllisk at sidde på verandaen og spise morgenmad til solopgangen. Standarden for selve vandrehjemmet er god, og prisen på værelserne er ca. 200-800 rupees afhængig af, hvilken type værelse du booker.

I Kodaikanal er der mange indbyggere, der stammer fra Tibet. Det betyder, at der er masser af kinesisk-inspirerede restauranter i byen. The Royal Tibet er et populært spisested, der især er kendt for sine forårsruller. Leder du efter indisk mad, kan jeg anbefale Hotel Astoria, som er kendt for deres billige thalisane.

Hvis du ikke er på udkig efter det store måltid, så er Eco-nut perfekt! Det er en butik, der udelukkende sælger økologiske fødevarer. Den hjemmelavede hvedebrød er meget populært, og efter at have rejst et par måneder i Indien, smager det virkelig godt. Ellers kan du også købe salater, oste og andre lokalt producerede fødevarer.

Rajasthan
Har du tid til en længere rejse i Indien før eller efter semesteret med Kulturstudier, anbefaler Kjersti en rundrejse i Rajasthan-regionen. Regionen er unik både befolkningsmæssigt, kulturelt og religiøst. Byerne i denne region er kendt for at have hver deres farve: Jaipur er den lyserøde by, Jodpur er den blå by og Jaisalmer er den gule. Rajasthani sarier, tørklæder og deres kamel-lædervare er berygtet i hele Indien. Fra Jaisalmer er der mulighed for at tage på kamelsafari i ørkenen i flere dage, besøge paladser og markeder. Jodhpur har et fantastisk audio-guided-fort og et krydderimarked to die for (og en omeletmand, der laver omeletter af mere end 1000 æg om dagen). Du kan besøge det astronomiske observatorium i Jaipur eller lade en elefant bære dig op til det storslåede Amber Fort. Besøg også Pushkar - en lille backpackerflække med skønne hangouts, en hellig sø og hundredvis af babas (hellige mænd).

 

Anna kan desuden anbefale følgende steder

Goa 
Strande så langt øjet rækker, palmer, sol, sommer, fest og farver. Goa er kendt for raveparties og lækre bounty-strande, men det er meget mere end det. Alligevel er det strandene, som gør Goa helt fantastisk. Hver enkel af de små strandbyer indeholder noget helt specielt. Arambol i det nordlige Goa er de gamle 70'er-hippiers favorit, og mange af dem er her endnu fra dengang. I det sydlige Goa findes Palolem, som stadig har snerten af uudforskethed og nogle knap så turistindustri-agtige bungalows på stranden. Goas hovedstad Panjim er en gammel portugisisk koloni, hvilket den tydeligt bærer præg af. Slut eventuelt af med onsdagsmarked i Anjuna, hvor du kan få fyldt din rygsæk endnu mere op. 

 

Det hellige Indien i nord og nordøst

Amritsar i Punjab
Besøg det gyldne (af guld) sikh-tempel i Amritsar, bo med pilgrimme i templet og arbejd for din kost og logi. Stå op med solen sammen med tusindvis af pilgrimme og nyd Indiens måske flotteste tempel.

Dharamsala (McLeod Ganj)
Besøg Dalai Lamas palads og tusindvis af eksiltibetanere i den fredfyldte bjerglandsby. Området omtales som "lille Tibet" - og det føles på mange måder ligesom Tibet. Der serveres momos og chop suey på næsten alle cafeer, tibetanernes smykker i sølv sælges til næsten ingen penge, og naturen er fantastisk. Her kan du arbejde frivilligt på tibentanske skoler - kontakt dem, når du kommer derop.

Ganges og Varanasi (Uttar Pradesh) 
Ganges er Indiens hellige flod, men den brødføder også en stor del af befolkningen ved fiskeri og landbrug. Varanasi er Indiens måske helligste by. Den kaldes også Kashi (lysets by). Her kommer ca. 1 million pilgrimme om ugen, nogen for at rense deres karma, nogen for at dø og nogen fordi Ganges kaldte dem derhen. Byen summer af liv, og der er aldrig stille. Det er en magisk oplevelse, når solen stor op, og du sidder i en robåd og ser på tusindvis af pilgrimme, der bader fra de forskellige ghats (trapper) i alverdens farver. 

Bodhagaya (Uttar Pradesh)
Buddha fik sin oplysning her under Bodhitræet (Oplysningstræet). Bodhgaya er for buddhisterne, hvad Varanasi er for hinduerne. Byen summer af liv, pilgrimme, mantras og tibetanske singingballs. Pilgrimme fra hele verden tager til denne lille, stille perle blandt de mange store, hektiske byer.

 

Til slut nogle praktiske råd om at rejse i Indien

Klæd dig efter, hvor du befinder dig. Husk altid at dække skuldre og knæ, hvis du er på hellig jord (templer, kirker, moskeer, pilgrimsruter mm.) Generelt bør du altid have minimum t-shirt og nederdel/bukser, der dækker knæene. Tag ikke natbusserne alene. Bestiller du soveplads, så forvent ikke mere end en smal madras på størrelse med en hattehylle. Madrassen er beregnet for to personer, så det er en god ide at bestille sammen med en ven, hvis du ikke er komfortabel med at sove i ske med en ukendt person. Rejser du alene, er det en god ide at bestille single-kupé. Hvis du rejser med tog og skal rejse længere end blot et par timer, så bestil ikke lavere end 2nd calls sleeper. Spørg efter "turist-quota", hvis de melder udsolgt. Spis hvor de lokale spiser - er du i tvivl om stedet, så tjek efter om de lokale spiser der. De større backpackercafeer kan være for dyre til de lokale. Her må du bruge din sunde fornuft. Smil og vær åben, så møder du mange nye mennesker. Alle de indere, jeg mødte, var utroligt stolte af deres land og ville gerne fortælle om det og vise mere af Indien frem. Ved at snakke med de lokale fik vi et helt andet indblik i kulturen, end vi ellers ville have fået.  Det gav os oplevelser og minder for livet. 

Har du spørgsmål?

Udfyld formularen nedenfor så kontakter vi dig hurtigst muligt.

Tak. Du hører fra os inden tre arbejdsdage.

 

Instagram kan du finde studerendes billeder fra studiestederne.

Du kan også læse studerendes blogs fra studiestederne.

Besøg oss på Facebook, hvor du kan finde nyhedsopdateringer.