Aktuelle Miljøstudier

Ingrid rejste til Buenos Aires for at forbedre sine spanskkundskaber og valgte Exphil med miljøfilosofi som kombinationsfag.

"Jeg havde haft historie og filosofi i to år på vgs og tænkte at miljøfilosofi ville være et nyt og spændende område indenfor filosofi. Og så var det godt at læse exphil før jeg eventuelt begynder på universitetet i Norge til efteråret" siger hun.

Filosofihistorie og moderne dilemmaer
Exphil med miljøfilosofi tæller 15 ECTS-point og kan kombineres med spansk eller CSR (Coporate Social Responsibility) for at opnå 30 ECTS-point. Emnet giver eleverne en introduktion til filosofiens historie, med et gennemgående fokus på hvordan filosofien har været med på at forme synet på vores forhold til naturen. 

"Verdens miljøproblemer øges og det bliver stadig mere aktuelt at lære om emnet for at kunne forebygge og forhindre en farlig udvikling. I undervisningen blev der i stor grad lagt vægt på teori og reflektion om miljø og etiske dilemmaer. Vi hadde blandt andet en spændende udfludt i naturreservatet hvor vi lærte om jordens liv og forskellig hændelser. Her fik vi en god illustration over hvor kort tid efter at menneskeheden, og specielt efter den industrielle revolution, vi har skabt ekstreme klimaændringer" siger Ingrid.

Bredt udvalg af arrangementer og fritidstilbud
Som elev i Buenos Aires havde Ingrid også mange muligheder til at udforske og tage del i den mangefoldige storby og dens mange tilbud.
"Vi havde flere spændende ture og arrangementer i Kulturstudier regi. Vi deltog som frivillige og arbejdede på en fest for lokale kun en kort togtur udenfor Buenos Aires. Vi var med på ESMA hvor vi lærte om landets krige, grusomme kidnapninger og folkemordet. Vi var med på cykelturer rundt i provinsen og en utrolig sej demonstration på cykel, som hedder Masa Critica, og går ud på at en meget stor gruppe cyklister cyklede rundt i byens gader for at forbedre cyklisternes rettigheder. Vi var også med til at ro i kajak på floden 'Rio de La Plata' og de fine deltaere".

Buenos Aires er en verdensmetropol, sat sammen af en række meget forskellige bydele og med et mylder af kulturtilbud. Selv om meget af tiden går med undervisning og selvstudier, er det også tid til at opleve byen.

"Dagen min kunne begynde i San Telmo, som er den ældste og mest charmerende bydel. Den er meget argentinsk, med markeder og tango i gaderne. Videre kunne jeg bevæge mig over til Recoleta; den mere fornemme bydel som minder om Paris med flotte bygninger og store belyste avenyer. Jeg kunne afslutte dagen i Palermo, et hipt område som kunne minde om Soho New York, med fede butikker, parker og spisesteder.Ved at rejse med Kulturstudier kan du både være meget uafhængig samtidig med at du er en del af en gruppe. De fleste rejser alene og er åbne for nye vennskaber", siger Ingrid.

Nyttige fremtidsfag
Ingrid begyndte sine studier i Argentina og de fremtidige studieplanene er fortsat under udarbejdelse.

"I februar og marts skal jeg læse engelsk i Oxford. Efter dette skal jeg arbejde og så reise til Mellemamerika. Etter at have været i fantastiske Sydamerika blev ønsket om at se Mellemamerika meget stærkt, så jeg håber at jeg kan få mit ønske opfyldt. Planen er også at prøve at besøge mine venner som rejser med Kulturstudier til Nicaragua. Til efteråret skal jeg begynde at studere, mest sandsynlig økonomi i Norge eller Danmark.

Det spanske sprog vil altid være en fordel i forhold til både arbejdsliv og fremtidige rejser, og jeg håper jeg kan holde det ved lige. Studier relateret til miljø bliver også stadig mere aktuelt" afslutter hun.

Ingrid svarer gerne på spørsmål om studiehverdagen i Buenos Aires, fritidsaktiviteter og sine rejser i Argentina og Sydamerika.

Har du spørgsmål?

Udfyld formularen nedenfor så kontakter vi dig hurtigst muligt.

Tak. Du hører fra os inden tre arbejdsdage.

 

Instagram kan du finde studerendes billeder fra studiestederne.

Du kan også læse studerendes blogs fra studiestederne.

Besøg oss på Facebook, hvor du kan finde nyhedsopdateringer.