Kontaktperson Ghana: Olivia

"Jeg blev hurtig forelsket i den farverige kultur, de venlige ghanesere, avokado og ananas i lange baner, flotte hvide strande og bålfester med trommer og dans. Helt bestemt et af de bedste uddannelsesvalg jeg har taget.

Som geografistuderende handler mit studie meget om, hvordan mennesket påvirker naturen, og hvilke konsekvenser det kan medføre. Derfor var det oplagt at tage kurset Globale miljøstudier. Her fik jeg nemlig lov til at undersøge, hvilke årsager der er til miljøproblemer i Vestafrika samt forskellige perspektiver på forvaltning af naturressourcer. Semesteret i Ghana gav mig en mulighed for at bruge kræfter på selv at observere og undersøge de problematikker, jeg har lært om hjemme i Danmark. Det var meget lærerigt at få lov til at besøge lokale landsbyer og forstå de dilemmaer, som de stod overfor. På en af de mange feltbesøg, tog vi bl.a. til en landsby, tæt på floden Volta, der var blevet ramt af udfordringer, efter en dæmning var blevet bygget. Dæmningen var konstrueret for at skabe flere arbejdspladser og grønnere energi til Ghanas industrisektor. Det betød dog at, der kom færre fisk til at brødføde landbyens befolkning og bønderne vandede deres marker med forurenet vand fra floden.  Disse oplevelser har bestemt givet mig ny forståelse for, hvilken kompleksitet Vestafrika står overfor.

Det skal bestemt også nævnes, at Ghana er et vildt land både at bo i, men også at rejse rundt i. Det er et varmt og venligt land, som på mange måder er meget anderledes fra vores vestlige verden. Det er en meget autentisk oplevelse med få turister, ris og bønner til alle måltider, kolde bade og ondt i maven en gang imellem. Det kan også godt være en udfordring at rejse rundt - det er aldrig sikkert om bussen kommer eller hvor lang tid en bustur tager. Til gengæld er øl billigt, kjolerne flotte, strandene lange og der er mange søde ghanesiske venner.

Tiden I Ghana gik hurtigt! Jeg oplevede meget og glæder mig til at komme tilbage på besøg. Hvis du har lyst til at høre mere om at studere i Ghana og kurset i Globale Miljøstudier, så tag endelig kontakt til mig (Olivia). Jeg vil med glæde fortælle mere om mine oplevelser. Du kan kontakte mig på: oliviadbn@hotmail.com".

Har du spørgsmål?

Udfyld formularen nedenfor så kontakter vi dig hurtigst muligt.

Tak. Du hører fra os inden tre arbejdsdage.

 

Instagram kan du finde studerendes billeder fra studiestederne.

Du kan også læse studerendes blogs fra studiestederne.

Besøg oss på Facebook, hvor du kan finde nyhedsopdateringer.