Kontaktperson i Nepal: Nanna


"Allerede da jeg startede på universitet, vidste jeg, at jeg gerne ville på udlandsophold med Kulturstudier. Jeg havde i løbet af gymnasietiden stiftet bekendtskab med Kulturstudiers brede udbud af kurser og destinationer og forelsket mig lidt i tanken om at studere i Indien, hvor Freds- og konfliktstudier indtil fornyeligt blev udbudt. Da det blev min tur til at drage ud i verden, var kurset dog blevet flyttet til Nepal, men det så jeg blot som en chance for at opleve et land, jeg måske ellers ikke ville have besøgt – og hvor er jeg glad for, at jeg tog afsted, for mit semester i Nepal har sidenhen vist sig at være det bedste semester i løbet af min uddannelse! Uden at det skal lyde alt for banalt og klichéfyldt, fandt jeg under mit ophold i Nepal virkelig ud af, hvad der er vigtigt for mig. Både på et uddannelsesmæssigt plan, men også i høj grad hvad der er vigtigt for mig som person og menneske. De utroligt interessante problemstillinger og dilemmaer, jeg blev præsenteret for i undervisningen har medført, at jeg er helt overbevist om, at det er i denne retning jeg vil fortsætte i mit videre uddannelses- og karriereliv.

Undervisningen i Nepal var en kombinationen af teoretisk gennemgang af begreber, der vedrører freds- og konfliktforskning, cases i Sydasien hvor denne teori bruges i praksis, fieldtrips og seminarer, hvor jeg især opbyggede konflikthåndterende kompetencer, der også kan bruges i min dagligdag i Danmark.   De første to uger var vi indlogeret i Nepals hovedstad Kathmandu, hvor vi fik mulighed for at vænne os til kulturen, larmen og de mange sanselige indtryk. De resterende otte uger af kurset boede vi i Lakeside Pokhara, hvor vi havde en betagende udsigt udover Phewa Lake og sneklædte bjergtinder. På trods af en stor læsemængde, der hver dag skulle forberedes til undervisningen, var der stadig masser af tid til være social og sippe chai på en af Pokharas utallige og billige (!) caféer, tage til yogaundervisning, ro en tur på søen eller trekke til et nærliggende tempel. 

Til sidst har jeg ikke andet at sige, end at min horisont og forståelse for verden er blevet udvidet enormt under mit studieophold. Jeg mødte mange spændende og dygtige mennesker, jeg nu kan kalde for mine venner, og jeg er så glad og taknemlig for, at jeg har haft muligheden for denne smukke og lærerige oplevelse.

Hvis du har nogle spørgsmål eller kunne tænke dig at høre mere om Freds- og konfliktstudier i Nepal, skal du være meget velkommen til at kontakte mig på nannamondrup@live.dk".  

Har du spørgsmål?

Udfyld formularen nedenfor så kontakter vi dig hurtigst muligt.

Tak. Du hører fra os inden tre arbejdsdage.

 

Instagram kan du finde studerendes billeder fra studiestederne.

Du kan også læse studerendes blogs fra studiestederne.

Besøg oss på Facebook, hvor du kan finde nyhedsopdateringer.