Kontaktperson Nepal

En kold og regnende vinteraften for nogle år siden fik jeg den indskydelse, at jeg skulle nå at tage et semester i udlandet, før det var for sent. Jeg havde hørt om Kulturstudier, og allerede fra det øjeblik jeg så titlen på kurset i Freds- og Konfliktstudier, vidste jeg, at jeg måtte af sted til Indien, hvor det indtil efteråret 2017 blev afholdt. Det blev det bedste semester, jeg har haft i løbet af mine nu seks år på universitetet!

 

Teori møder praksis

Kurset var bygget op med først en teoretisk del om de koncepter, begreber og teorier, der præger forskningen på området. Derefter var der et forløb om konflikter i Sydasien - og til sidst et mere praktisk fag om, hvordan konflikter håndteres på alle niveauer lige fra to personer i et skænderi til to lande i krig. Den store læsemængde til trods fandt jeg alle tre dele hamrende motiverende og meningsfulde! En dag i klasselokalet skrev jeg i mine noter: “Wow, hvordan i alverden er jeg blevet så heldig at lære om så store og vigtige emner?!”

Nok om det faglige - for opholdet er andet og mere end det. For det første er man placeret midt i den kultur, som man læser om, hvilket giver en afgørende dybde i forhold til at skulle forestille sig sydasiatiske forhold i hjemmevante Danmark. Jeg mærkede på egen krop den støvede, kaotiske, rodede, ulige tilværelse, som Sydindien tilbød, og intet har hjulpet mig mere til at tænke mennesker som hele liv frem for tal i statistikker, objekter for udvikling, genstande for hjælp, og hvad der ellers kan give analytisk mening, når man planlægger fredsprocesser.

 

Nye venner og kulturmøder

Samtidig bor man i 10 uger med en gruppe helt nye mennesker fra Skandinavien og lokalt i det land, man studerer i. Det er en masse potentielle venner, og en stor del af det er også det sociale liv, der hører med. For jo, midt blandt de tunge kompendier (og ja, der er meget læsestof), er der også tid til sjov og ballade. Skal jeg give ét godt råd, så er det at finde et lokalt fællesskab uden for studiegruppen, hvor man på egen hånd kan opleve den kultur, man er rejst ud til. Halvdelen af vores kulturmøder er den indsats, vi selv lægger i det - det kommer ikke af sig selv, men hvis man gider gøre noget for det, kan det blive en oplevelse for livet!

Hvis du kunne tænke dig at høre mere om faget i Freds- og Konfliktstudier fra en tidligere studerende, så er du meget velkommen til at kontakte mig. Jeg har ganske vist ikke været i Nepal, men jeg er blevet forsikret om, at kursusindholdet ikke har ændret sig væsentligt.

Du kan skrive til christineplesner[snabela]gmail[punktum]com.

 

De bedste hilsener,

Christine

Har du spørgsmål?

Udfyld formularen nedenfor så kontakter vi dig hurtigst muligt.

Tak. Du hører fra os inden tre arbejdsdage.

 

Instagram kan du finde studerendes billeder fra studiestederne.

Du kan også læse studerendes blogs fra studiestederne.

Besøg oss på Facebook, hvor du kan finde nyhedsopdateringer.