
Otte typer frugt du skal prøve!
Noget af det bedste ved studiestedet og byen San Isidro de El General er, at der hver uge er Bondemarked, Feria del agricultor. På dette gigantiske marked, som afholdes i en hal midt i byen, kan du købe frugt og grøntsager direkte fra lokale landmænd.

Råvarerne varierer efter sæsonen, og du kan også finde kombucha, banansnacks, oste, nødder, en restaurant på anden sal og de allerbedste hjemmelavede is. Disse kaldes apretodos, består af frugtis i en gennemsigtig plastikpose, og befinder sig ofte øverst i en køletaske.
De er lavet af 100 procent frugt og er lækre. Frugtudvalget på dette marked er også imponerende, så her er en lille liste over otte tropiske frugter, du skal prøve!
Rambutan
Denne frugt kan se ud som et rødt søpindsvin, men tornene er bløde, og når du skræller den, finder du verdens sødeste, milde og hvide frugtkød i gelékonsistens. Denne frugt er en nær slægtning til den mere kendte litchi. Rambutanen, eller mamón chino, er spækket med vitamin C og kostfibre, og stenen bør ikke spises.

Træet stammer oprindeligt fra Malaysia, men blev bragt til Costa Rica for 40 år siden af landbrugsministeriet, så små landbrug havde andre produkter at sælge end blot kaffe og sukker. Frugttræerne trivedes godt i det costaricanske klima, og du finder boderne propfyldte i sæsonen.
Cherimoya
Den lækre cherimoya-frugt ser næsten præhistorisk ud med sit dinosaur-lignende grønne skind. Indeni har den et fløjlsblødt, cremehvidt frugtkød med sorte sten. Frugten, som også er kendt som “Andesbjergenes perle”, stammer oprindeligt fra Latinamerika og har været dyrket af inkaerne i flere hundrede år.
På inkasprog quechua betyder cherimoya “koldt bryst” og den søde frugt skulle have været brugt til at berolige børn som en slags sut. Inkaerne mente også, at frugten var et afrodisiakum. Forfatteren Mark Twain beskrev cherimoyaen som “selve lækkerheden”.

Papaya
Papayaer, som du finder i Costa Rica, kan smagsmæssigt ikke sammenlignes med dem, der sælges i Skandinavien. Disse papayaer er lækre, de har meget mere smag og er sødere. Papaya kan du enten skære op i stykker til morgenmad med yoghurt, lave smoothie af, eller spise med kniv og gaffel.
Physalis
Den orange uchuva-bær, som også er kendt under navnene kærlighedsbær, inkabær eller “besos de amor”, stammer oprindeligt fra Andes-regionen i Peru. Den er fyldt med vitaminer og har mere fiber end svesker. Man skal blot plukke bladene af rundt omkring og spise.

Pijuayo-frugt
Det tropiske palmetræ bactris gasipaes producerer en elsket frugt for ticoerne i Costa Rica. De er vilde med deres røde, gule og orange pejibaye-frugt, som vokser i klynger på grenene og ligner små peberfrugter. Palmefrugten koges senere i vand i nogle timer.

Når den er færdig, skæres den færdigkogte pajubay i to, den spises uden skal og ikke stenen, og serveres ofte med mayonnaise på. Smagen minder om en blanding af kartoffel og kastanjenødder og den er spækket med vitaminer, proteiner og mineraler. Det hele er superlækkert og kan spises som snack eller til et helt måltid!
Kakaofrugt
Vi har alle smagt kakao, som kommer fra kakaobønnen, men få har prøvet det hvide frugtkød, som ligger beskyttende omkring kakaofrugten. Disse frugter, der minder om en rødbrun melon, vokser direkte på stammen af kakaotræet og er meget søde.

Guanábana
Under den grøn-brune skald er frugtkødet hvidt og den har store sten. Guanabana-frugten er enorm og kan veje op til fire kilo. Den er også lækker som frugtjuice, i is eller i smoothie. Den indfødte befolkning har en lang tradition for at bruge guanabana-frugten som medicin, blandt andet til at behandle feber og højt blodtryk, og den skulle have en effekt mod parasitter og virus. Også denne frugt stammer oprindeligt fra Peru.

Ananas
Ananasen i Costa Rica er super sød og saftig, men har en bismag. Ananasplantagerne i Costa Rica er gigantiske, og der anvendes enorme mængder af pesticider i produktionen. Det allerbedste er at finde økologisk ananas og spise det i stedet. Det samme gælder for bananproduktion, som desværre også er en stor miljøsynder.