
Udflugt til den selvforsynende landsby Longo Mai
Med Kulturstudier i San Isidro har vi to fag: spansk og bæredygtighed. En meget vigtig, og hvis du spørger mig, essentiel del af bæredygtighedsprogrammet, er de feltekskursioner vi får.

Vi rejser ikke kun til nye steder; vi får også mulighed for at opleve og se med egne øjne de forskellige emner, vi lærer om i skolen. Dette er fantastisk for at få en bedre forståelse af, hvordan miljøet omkring os faktisk fungerer, hvordan forskellige mennesker arbejder hen imod en mere bæredygtig verden, og hvad vi kan gøre for at forbedre vores egne levevis. Denne uge tog vi til Longo Mai, en lille selvforsynende landsby, hvor vi besøgte flere landmænd med spændende projekter.

Et af de projekter, der virkelig imponerede mig, var Wades mangfoldige gård. Wade og hans familie har alt, hvad du kan forestille dig; urter, frugt, grøntsager, dyr og endda fisk! De producerer og bygger alt selv, huset, fiskedammen og en turbine til elektricitet. De byggede endda deres eget køleskab! Vi lærte alle meget fra Wade og hans mange projekter, men det vigtigste af alt lærte vi om kritisk tænkning og at spørge os selv 'Har jeg virkelig brug for dette?'

I Longo Mai besøgte vi også to urtegårde, hvor de producerer medicin, sæbe, myggeafvisende middel, te og meget mere. Det var meget interessant at lære om de forskellige urter og at se processen fra blade til olier og essenser.

Den tredje dag besøgte vi en økologisk kaffefarm, hvor vi fik lov til at høste kaffebønner, skylle dem og forberede dem til tørring. Når de er tørret, vil de blive ristet, og vi kan tage vores helt egen håndplukkede kaffe med hjem til jul!
Vi brugte 1 time på at høste kaffe, og formåede at fylde en kurv i alt. I virkeligheden kan en markarbejder fylde 1 kurv hvert 20. minut!
Og som den store finale besøgte vi en chokoladefarm, hvor vi fik lov til at høste chokoladefrugter, skrælle dem, riste dem og lave hjemmelavet chokolade. Og tro mig, når jeg siger, at det er den bedste chokolade, jeg nogensinde har smagt!

Ikke alene besøgte vi gårde under vores ophold; vi boede også i forskellige lokale hjem, hvor vi blev en del af en lokal familie i en uge, øvede os i spansk og prøvede nye retter fra det costaricanske køkken.

Før jeg tog til Longo Mai, glædede jeg mig til at se alle de forskellige projekter og virkelig opleve livet på en bæredygtig småskala gård; og besøget skuffede ikke! Besøget i landsbyen har givet et helt nyt perspektiv på bæredygtighedskurset. Det har været et af højdepunkterne i mit ophold indtil videre. Tak fordi I tog imod mig, smukke Longo Mai.