Ghana

Ghana

Ghana

Ghana er et godt sted at starte for de studerende, som ikke før har været i Afrika. Ghana er relativt velfungerende og et meget behageligt land at studere i. Siden vi begyndte at tilbyde studier i Cape Coast i 2009, kan vi se, hvordan Ghana kommer ind under huden på vores studerende. Samtidig gør landets internationale historie det til et knudepunkt for studier, som omhandler udvikling og miljø i et globalt perspektiv.
 

Cape Coast

Cape Coast er kendt som en vidensby. Her lå den første skole i Ghana, og her finder du et af landets største universiteter: University of Cape Coast med 35.000 studerende. Selve byen er relativt lille med et par hundrede tusinde indbyggere. Centrum er let tilængelig til fods og koncentreret om en akse mellem markedet og Cape Coast Castle. Slottet var engang det sidste, mange afrikanere så af det afrikanske kontinent, inden de blev fragtet til USA og solgt som slaver. I dag fungerer det som bibliotek og museum, hvor der tilmed er en fantastisk udsigt over havet, stranden og byen. Cape Coast er rig på kultur og religion, og lydbilledet præges både af natmesser i de lokale kirker og af den populære azonto-musik. Lokalbefolkningen taler engelsk og fante, et af de fire ghanesiske sprog.

Studiecenteret

Undervisningen foregår hovedsagelig på universitetet. Samtidig har vi tilgang til studiefaciliteter på Brenu Beach, 40 minutters kørsel langs kysten vest for Cape Coast. Her er forelæsningssalen og seminarlokaler byttet ud med åbne pavilloner, hvor luften afkøles af havbrisen. Her er en enkel restaurant og mulighed for en dukkert mellem undervisningstimerne.

Kost og logi

Studiegebyret inkluderer indkvartering samt morgenmad alle undervisningsdage. Maden i Ghana er generelt god, billig og inspireret af både gamle og nye handelsruter.

Studieboligerne ligger centralt i byen. Der er to- eller trepersoners værelser med eget bad, fælles køkken, stue, læsesal, balkon og et overdækket udendørsareal. Dette bruges ofte til fællesspisning, læsesal, grupperum, mødelokale, biograf og til fester i weekenderne. Der er mulighed for enkeltværelser mod et tillæg i prisen. Du kan også vælge selv at arrangere logi.

At rejse i Ghana og Vestafrika

Mange studerende vælger at rejse rundt i regionen før og efter studiet – her er mulighederne mange. I løbet af semesteret i Cape Coast vil studierne være i fokus, men du har mulighed for kortere ture i weekenderne. Vi har samlet rejsetips fra adskillige studerende, som måske kan inspirere dig til flere ghanesiske og vestafrikanske eventyr.

Læs de studerendes rejsetips

Instagram

   #KulturstudierGhana

Studieblog

studiebloggen finder du gode billeder, tanker og beskrivelser fra vores studerende i Ghana.

   

Kultur og historie

Som det første land i Afrika syd for Sahara kunne Ghana fejre sig selv som en selvstændig nation i 1957. Ghana blev et symbol på det selvstændige og frie Afrika og spillede en afgørende rolle for at frigøre andre europæiske kolonier. Dette har sat dybe spor i den ghanesiske selvforståelse og har i stor grad formet deres stolthed og bevidsthed.

Læs mere

Klima

Klimaet i Cape Coast er tropisk. I løbet af forårssemesteret stiger temperaturen gradvist fra behageligt til enormt varmt med lidt nedbør. Efterårssemesteret er behageligt varmt med et fugtigere klima og  oftest regn. Nogen gange kommer monsunen i løbet af efterårssemesteret, og da regner det intenst i dagevis. På linket nedenfor kan du se gennemsnitstemperaturer og nedbør for hele året.

Se klimadata på BBC Weather

Ghana, et varmt og venligt land

I efteråret 2018 læste Olivia Frandsen Globale Miljøstudier i Ghana som en del af sin bachelor i Geografi på Københavns Universitet. Her fortæller hun om sin oplevelse.

Læs mere

Flyrejsen

Du er selv ansvarlig for flyrejsen. Hvis du ønsker hjælp, tilbyder vores rejsebureau, Kilroy, flyrejser til alle vores studiesteder. Du kan booke dig ind på en fællesafgang sammen med andre medstuderende eller arrangere en individuel rejserute.

Du bør vente med at købe billet, indtil du har fået grønt lys fra Kulturstudier.

Studieforsikring

Alle studerende skal have rejseforsikring. Du køber selv forsikringen fra et forsikringsselskab.

Finansiering

Vi er stolte af at kunne holde studiegebyret på et niveau, som kan finansieres med en almindelig studieøkonomi. Hvis kurset forhåndsgodkendes af dit studienævn, er du berettiget til SU's udlandsstipendium, som udgør et sted mellem 22.000 til 30.000 DKK. Derudover vil du få din månedlige SU med under hele opholdet. Ud over vores studiegebyr skal du dog regne med at skulle bruge minimum 20.000 DKK til fly, bøger, lommepenge etc.

Læs mere om finansiering

Vores studier i Ghana

Fakta om Ghana

 • Officielt navn

  Republic of Ghana

 • Areal

  238,533 km2

 • Befolkningstal

  25,2 mio. (2013)

 • Etniske grupper

  Den største er Akan (45,3 %), Mole-Doagbon (15,2 %), Ewe (11,7 %) og Ga-Dangme (7,3 %)

 • Hovedstad

  Accra

 • Styreform

  Konstitutionelt demokrati

 • Religion

  Hovedsagligt kristendom (70 %), hvoraf den største gruppe (24 %) er tilhængere af pinsekirken

 • Sprog

  Engelsk er det officielle sprog. Derudover tales en række stammesprog. De mest udbredte er astante (14,8 %), ewe (12,7 %) og fante (9,9 %)

 • Valuta

  Ghana cedi (GHS). 1 cedi svarer til 1,45 danske kroner (august 2017)

 • Tidsforskel til Danmark

  1 time

 • Gennemsnitlig levealder

  65 år

 • Barnedødlighed

  52 pr. 1000

 • Læsefærdighed

  72 %

 • Befolkning under fattigdomsgrænsen

  28,5 %

Har du spørgsmål?

Udfyld formularen nedenfor så kontakter vi dig hurtigst muligt.

Tak. Du hører fra os inden tre arbejdsdage.

 

Instagram kan du finde studerendes billeder fra studiestederne.

Du kan også læse studerendes blogs fra studiestederne.

Besøg oss på Facebook, hvor du kan finde nyhedsopdateringer.