Hopp til hovedinnhold

En smag af kaffe, kultur og fællesskab

For en kaffeelsker som mig er Hoi An et ægte mekka! Byen og Vietnam generelt tilbyder utroligt mange spændende og unikke kaffetyper. Ikke alene kan du smage dig igennem alle de forskellige varianter, men mange steder i Hoi An tilbyder også kaffekurser.

|Kristine

På kurserne lærer du at lave de forskellige typer og får et indblik i kaffekulturen i Vietnam. En af tingene på min "bucket list" var at deltage i et sådant kursus.

Da der findes mange forskellige kurser, blev jeg lidt usikker på, hvilket jeg skulle vælge.

Jeg ønskede at finde et kursus, der både gav mig mulighed for at lære og smage, men også bidrage til lokalsamfundet. Efter lidt søgning fandt jeg Sữa Tasting Café.

Sữa Tasting Café er både en café og en restaurant, og de arrangerer kaffekurser og lanternekurser.

Grunden til, at jeg valgte dette, var fordi de har et mål om at bidrage med arbejdspladser til mennesker med funktionsnedsættelser og donationer til børn i lokalsamfundet, som ikke har tilstrækkelig adgang til mad.

De har et ønske om, at alle skal kunne bidrage i arbejdslivet, hvilket jeg synes er utroligt fint og vigtigt! Især i et land, hvor viden om funktionsnedsættelser ikke er så tilgængelig.

Før kaffekurset besluttede Hilma og jeg at spise på restauranten, som drives af de samme mennesker.

Her blev vi mødt af smilende personale og blev serveret god mad og drikke til en rimelig pris.

Flere af de ansatte var døve, stumme eller havde andre funktionsnedsættelser, så vores bestilling skrev vi ned på en seddel. Maden kom hurtigt og var velsmagende.

Når vi lærer om udvikling i skolen, er det godt at kunne anvende den viden i praksis og faktisk støtte lokalsamfundet.

Vi bor i Hoi An, og alle her tager godt imod os, så det er dejligt at kunne give noget tilbage og forsøge at bidrage.

Efter måltidet gik vi til et hus lidt længere væk fra restauranten, hvor kurset skulle afholdes. Vi blev budt velkommen med te og en kort introduktion.

Introduktionen handlede om de to mest almindelige kaffebønner i Vietnam, hvor de dyrkes, hvordan de smager, og hvordan man adskiller dem, samt generelt om landets kaffehistorie.

Vi fik blandt andet historien bag den berømte æggekaffe. Den opstod efter Anden Verdenskrig, da mælk var en mangelvare. Ved at bruge æg fandt de en kreativ løsning, som i dag er blevet en del af den karakteristiske vietnamesiske kaffekultur.

Efter introduktionen kom selve højdepunktet: kaffebrygningen!

Den første type kaffe, vi forsøgte at lave, var vietnamesisk drip coffee, en ret stærk kaffe, som er perfekt for os, der kan lide stærk kaffe!

Mens vi ventede på, at kaffen langsomt dryppede ned i glasset, blev vi fortalt, at dette er den traditionelle måde at gøre det på.

Det er dog hovedsageligt de ældre, der stadig gør det på denne måde, mens de yngre ikke har tålmodighed til det og i stedet tager ud og køber kaffe. Dette kunne jeg forstå, for processen tog fem minutter, og dråberne faldt langsomt.

Derefter var det saltkaffe's tur. Det lyder måske som en underlig kombination, men denne blanding af ingredienser giver en rund og overraskende afbalanceret smag.

Dette er den kaffe, jeg ofte vælger på vej til skolen. Den er sød, men på grund af saltet er den ikke lige så sød som mange af de andre caféer i Vietnam.

Den tredje kaffetype var kokosnøddekaffe – sød og cremet, næsten som en dessert i flydende form. For at opveje det søde fik vi smagt Saigon-kaffe som er kendt for at være stærk (sammenlignet med anden vietnamesisk kaffe).

Til sidst var det æggekaffen, og så kunne vi vælge mellem kaffebase eller kakao.

Mens vi drak æggekaffen, blev vi serveret frisk frugt og fik hver vores diplom. For at afrunde kurset fik vi mulighed for at lave vores egen røgelse, som vi også kunne tage med hjem.

Kurset var en god blanding af lærerigt, sjovt, og ikke mindst meget god kaffe. For mig blev dette en utrolig fin oplevelse, og jeg sad tilbage med en god følelse!

Populære studier

Se allearrow-right

    Vi er ANSA-godkjent!

    ANSA er samskipnaden for norske studenter i utlandet.

    ANSAs godkjenningsmerke forteller deg at du kan være trygg på at vi gir deg tilstrekkelig, korrekt informasjon om studiene.

    Kulturstudier Tiktok
     Kulturstudier Instagram

    Nysgerrig på hvordan det er at studere i udlandet?

    Følg Kulturstudier

    Få indblik i de studerendes oplevelser i de forskellige studielande! Hvert semester overtager de studerende vores konto på TikTok og Instagram.

    Tag dagen

    Hvad og hvor bør du studere?

    Find det perfekte studie baseret på det, der er vigtigt for dig.

    Kom i gang

    Søg studieplads

    Klar til at se verden? Send en uforpligtende ansøgning, så tager vi kontakt til dig og hjælper dig videre på vejen.