Emilies semester med Spansk og CSR i Argentina

Vi har stillet Emilie Jallow-Haag fem spørgsmål om hendes ophold i Argentina. I Danmark studerer hun International Business, som hun har kombineret med et semester med CSR og Spansk i Buenos Aires.

1. Hvad var det bedste ved dit semester med Spansk og CSR i Argentina?

Det var muligheden for at kunne fordybe mig i et sprog, som blev talt i landet. For mig er den letteste måde at lære et sprog bedst på helt klart ved at være i et land, der taler det samme sprog. Det bedste ved CSR-fagene var, at jeg fik en bedre forståelse af, hvordan CSR kan bruges i virksomheder.

 

2. Hvad var din største akademiske indsigt på kurserne?
I spanskfagene lærte jeg naturligvis mere om grammatikken, men jeg fik også en større forståelse for Argentinas historie, da vi ofte talte om landets fortid, nyhederne og det politiske miljø på spansk. I CSR fik jeg mulighed for at fordybe mig i nogle specifikke områder inden for bæredygtig handel, som jeg er interesseret i – og dette har derfor lagt en god grobund for min bacheloropgave, som jeg skal skrive nu – og også for mit nuværende studiejob i samme område.

       

 

3. Hvordan passer dit semester med Spansk og CSR ind i din uddannelse?
I Danmark læser jeg min bachelor i International Business på CBS, men da jeg længe gerne har villet rette mit fokus mod bæredygtig handel, var denne mulighed derfor oplagt for mig: Ved at udvikle og forbedre mit spanske kan dette betyde, at jeg i fremtiden vil have enklere ved at kommunikere på tværs af landegrænser (og kulturelle grænser) i forhold til international handel, samtidigt med at CSR-fagene helt klart har givet mig en større indsigt og forståelse af, hvordan mere bæredygtige strategier kan implementeres i virksomheder – og hvorfor virksomheder kan vinde på dette. Da jeg med vilje er i gang med at skrive min bachelor inden for netop dette område, har CSR-fagene derfor været med til at skabe min røde tråd ved at forbinde mit danske studie, mit udvekslingsophold og mine egne værdier og interesser.

 

4. Hvad er din bedste oplevelse med Kulturstudier?
Det var helt klart de nye mennesker jeg fik mødt og derudover også, at jeg kunne prøve at læse i Buenos Aires på en enkel måde, da Kulturstudier hjalp mig med mange ting, inden jeg tog afsted.

 

5. Har du et tip til fremtidige studerende?
Jeg tror, det er vigtigt, at man er klar over, hvad man selv rigtig gerne vil have ud af opholdet (ligesom man ville skulle til ethvert andet ophold). Gør dig nogle overvejelser over:

  • Dine egne behov i forhold til, hvordan du kan lide at bo (elsker du fællesskab, eller har du mere brug for uafhængighed?)
  • På hvilken måde kan Kulturstudiers fag-pakker passe bedst til dig (interesse og i forhold til igangværende eller fremtidigt uddannelsesforløb – sørg for at vælge den bedste pakke for dig)
  • Og derudover også være indstillet på, at dette jo er et studieophold, og at man er tilknyttet et lokalt universitet, som måske kan være anderledes, end hvad man er vant til. Dette er jo netop en del af oplevelsen.

 

 

Har du spørgsmål?

Udfyld formularen nedenfor så kontakter vi dig hurtigst muligt.

Tak. Du hører fra os inden tre arbejdsdage.

 

Instagram kan du finde studerendes billeder fra studiestederne.

Du kan også læse studerendes blogs fra studiestederne.

Besøg oss på Facebook, hvor du kan finde nyhedsopdateringer.