Studiefakta

 • Varighed Et semester
 • Tidspunkt Forår/efterår
 • Studiepoint Tilsvarer 7,5 ECTS (skal kombineres med andre kurser i Argentina, så der opnås 30 ECTS)
 • Eksamen Skr. indlevering
 • SU-støtte Mulighed for SU og Udlandsstipendium
 • Studiegebyr 57 500 kr. (50 000 uden logi)
 • Inkluderet i studiegebyret Studie og logi
 • Undervisningssprog Engelsk
 • Adgangskrav Bestået studentereksamen

Argentinsk historie og kultur

Kurset giver indblik i Argentinas økonomiske, kulturelle, sociale og politiske historie fra før kolonitiden op til de sidste årtier af det 20. århundrede. De studerende vil således få en oversigt over de vigtigste historiske begivenheder såsom den spanske kolonisering, uafhængighed, borgerkrige, diktatur samt demokratisk genopbygning og neoliberal hegemoni, som har været med til at forme landets historiske udvikling, internationale magtrelationer og de stærke bånd til andre latinamerikanske lande.

Kombinationer

Argentinsk historie og kultur udgør ca. en fjerdedel af et semester og kan kombineres med følgende kurser: 

Kombinationerne udgør et fuldt semester tilsvarende 30 ECTS-point.

Læs mere om argentinske studiepoint og se alle kombinationsmuligheder.

Semester i udlandet som del af din uddannelse

Vores kursus-kombinationer kan indgå i en treårig bachelorgrad, hvis dit danske uddannelsessted godkender kurserne. Dette vil berettige dig til at modtage SU-støtte, mens du er afsted. Tag gerne en snak med os og din studievejleder om dine muligheder eller læs mere her.

Studieforløbet

 1. Selvstudie: Før undervisningen begynder har du en periode med selvstudie, som varer 4 uger. Her skal du sætte dig ind i dele af pensum. Selvstudierne kan du lave hvor som helst i verden, og med fordel i Argentina
 2. Undervisning og eksamen: Denne del af studiet foregår i Buenos Aires, varer 4 måneder og inkluderer forelæsninger, seminarer, gruppearbejde, feltture, afleveringer og eksamen.

Underviserne

Kulturstudiers uafhængige position gør det muligt for os at rekruttere de bedste forelæsere og seminarlærere fra hele verden, inklusiv værtslandet.

Interview med Prof. Inchauspe

Det bedste ved at studere i Argentina er at forstå, at kultur, historie, litteratur og selvfølgelig sproget, som de skal studere, i disse “pampas” ikke vil være et teoretisk element, men at de vil være i stand til at opleve, hvad de lærer gennem deres daglige liv.

Læs mere

De studerende

De studerende har forskellige baggrunde, både akademiske, erhvervsmæssige og personlige, hvilket bidrager til at gøre diskussionerne mere interessante. Overordnet set kommer en tredjedel af de studerende direkte fra gymnasiale uddannelser, en tredjedel er i begyndelsen af en bachelorgrad, og den sidste tredjedelen er erfarne studerende.

Maria har studeret i Argentina

Maria Thomsen læste Latinamerikansk litteratur og Spansk som en del af sin bachelor i Litteraturvidenskab på SDU.

Læs mere

Universitetspartner

Studierne i Argentina tilbydes i samarbejde med Universidad Nacional de San Martín. Du modtager således undervisning fra et af Argentinas bedste offentlige og internationalt anerkendte universiteter. 

Ansøgningsprocessen

Såfremt du har en bestået studentereksamen og ønsker at følge dette studie, udfylder du blot ansøgningsskemaet. Hvis der er ledige pladser det pågældende semester, sender vi dig et tilbud om en studieplads. Du bekræfter studiepladsen ved at betale et depositum på 2.000 DKK. Derefter modtager du løbende informationer frem til studiestart, således at du kan forberede din rejse og studie. Dette gælder blandt andet informationer om visum, bøger, pakning, SU og Udlandsstipendium. Er du i tvivl hvordan, kontakt blot din studievejleder på universitetet eller lokale Kulturstudiers kontor.

Læs mere om ansøgningsprocessen

Har du spørgsmål?

Udfyld formularen nedenfor så kontakter vi dig hurtigst muligt.

Tak. Du hører fra os inden tre arbejdsdage.

 

Instagram kan du finde studerendes billeder fra studiestederne.

Du kan også læse studerendes blogs fra studiestederne.

Besøg oss på Facebook, hvor du kan finde nyhedsopdateringer.