Studiefakta

  • Varighed: Et semester
  • Tidspunkt: Forår/Efterår
  • Studiepoint: Tilsvarer 7,5 ECTS (i kombination med spansk)
  • Eksamen: I Costa Rica

Costa Ricas vidunderlige natur giver alle, der oplever den, lysten til at værne om den. I løbet af fire måneder i Costa Rica kan du opleve Caribiens og Stillehavets strande, med alt derimellem: Vulkaner og jungler med en mangfoldighed af arter, som du næsten ikke kan opleve andre steder på jorden.

Med udgangspunkt i teori og felterfaringer arbejder de studerende med problemstillinger relateret til klimaforandringer; beskyttelse og genopretning af økosystemer; og hvordan lokale virksomheder kan fungere bæredygtigt og rentabelt.

Costa Rica ligger i et "hotspot"-område for biologisk mangfoldighed. Landet har vedtaget en af ​​de mest ambitiøse planer for at opnå nul-emissioner. Mere end 95 procent af Costa Ricas energi er allerede produceret fra vedvarende kilder, og skove dækker mere end 53 procent af territoriet. Denne sammenhæng gør Costa Rica til den perfekte arena for at lære om bæredygtighed, mens man udforsker dens imponerende biodiversitet.

Faget tages sammen med spansk

Feltstudiet

Inkluderet i studieafgiften er en fem-dages (fire overnatninger og alle måltider) ekskursion til et voksende traditionelt landbrugsområde, der oplevede et massivt skovrydningspres for 40 år siden. Området blev dog forvandlet til en af ​​de mest berømte øko-turisme attraktioner i hele verden. I dette lokalsamfund har de bevist, at ved at bruge en række visionære politiske tiltag, også af økonomisk og regulatorisk karakter, kan bæredygtig udvikling opnås ved at bevare og genplante skove, samtidig med at økonomisk vækst og social velfærd fremmes.

Læringsmål og aktiviteter under feltarbejdet:

  • Vi vil studere den ekstraordinære biologiske mangfoldighed i dette område. Vi arrangerer blandt andet en natvandring i den tropiske jungle for at se nogle af de mest interessante dyr, der er mest aktive efter solnedgang.
  • Vi vil lære om nogle grundlæggende forhold i tropiske skove økosystemer og hvordan skove bliver regenereret.
  • Vi lærer småskaladyrkning ved hjælp af økologiske metoder at kende i tropiske områder.
  • Vi analyserer, hvordan et modstandsdygtigt lokalsamfund kan blive bedre rustet til at forudse og tilpasse sig naturkatastrofer, økonomiske kriser og klimaændringer.

Har du spørgsmål?

Udfyld formularen nedenfor så kontakter vi dig hurtigst muligt.

Tak. Du hører fra os inden tre arbejdsdage.

 

Instagram kan du finde studerendes billeder fra studiestederne.

Du kan også læse studerendes blogs fra studiestederne.

Besøg oss på Facebook, hvor du kan finde nyhedsopdateringer.