Studiefakta

 • Varighed: Et semester
 • Tidspunkt: Forår/efterår
 • Studiepoint: I alt 30 ECTS per semester i kombination med andre moduler
 • Eksamen: I Argentina/indlevering
 • SU støtte: Udlandsstipendium + alm. stipendium
 • Studiegebyr: 49.000 kr. (41.500 kr. uden logi)
 • Inklusiv: Studie og logi
 • Undervisningssprog: Vælg engelsk eller spansk
 • Studiekrav: Bestået studentereksamen

Hvad lærer du?

De studerende introduceres til repræsentative tekster fra forskellige latinamerikanske lande og litteraturgenre, hvilket giver overblik over de vigtigste litterære tendenser i Latinamerika. Kurset giver indsigt i grundlæggende litterære analyser. Du lærer at kommentere pensumlitteraturen og placere den i den relevante litteraturhistoriske kontekst. Undervisningen gives i form af forelæsninger og seminar undervisning.

Kombineres med Spansk

Latinamerikansk litteratur kombineres med Argentinsk historie og spansk sprog på et af følgende tre niveauer:

 • Nybegynder - Spansk 0
 • Fortsætter - Spansk 1
 • Avanceret - Spansk 2

Læs hvordan at studere i udlandet kan bruges i europæiske bacheloruddannelser

Undervisningssproget

Undervisningssproget for latinamerikansk litteratur er engelsk for studerende, som tager Spansk på niveau 0 og 1. Undervisningssproget er spansk for de, som tager spansk på niveau 2, og her får de studerende formelle kompetencer til at kunne undervise i spansk efterfølgende.

Kontaktperson Argentina: Maria

Maria Thomsen læste Latinamerikansk litteratur og Spansk som en del af sin bachelor i Litteraturvidenskab på SDU. Maria står klar til at hjælpe dig, hvis du har spørgsmål om livet i Argentina, hvad end det er af faglig eller kulturel karakter.

Læs mere

Sådan forløber semesteret

 1. Selvstudieperioden: Før undervisningen begynder har du en fire ugers selvstudieperiode, hvor du skal sætte dig ind i pensum.
 2. Undervisningsperioden i Buenos Aires varer fire måneder, med forelæsninger, seminarer, studieture og afslutter med mundtlig og skriftlig eksamen.

Guider de studerende gennem den latinamerikanske kultur

Åsmund Ormset stiftede første gang bekendtskab med Buenos Aires gennem Jorge Luis Borges tekster. Som fagansvarlig på spanskamerikansk litteratur giver han Kulturstudiers studerende en levende introduktion til det spanske sprog, og selve kulturen som har været med til at forme det.

Læs mere

Universitetspartnere

Universidad Nacional de San Martin (UNSAM) er ansvarlig for studiene.

Ansøgningsprocessen

Såfremt du har en bestået studentereksamen og ønsker at følge dette studie, udfylder du blot ansøgningsskemaet. Hvis der er ledige pladser det pågældende semester, sender vi dig et tilbud om en studieplads. Du bekræfter studiepladsen ved at betale et depositum på 2.000 DKK. Derefter modtager du løbende informationer frem til studiestart, således at du kan forberede din rejse og studie. Dette gælder blandt andet informationer om visum, bøger, pakning, SU og Udlandsstipendium. Er du i tvivl hvordan, kontakt blot din studievejleder på universitetet, kontoret i København eller din lokale Kulturstudier-medarbejder.

Læs mere om ansøgningsprocessen

Nyt perspektiv på Buenos Aires

“Til forelæsningerne snakkede vi om alt fra Columbus og Cortez til Peronism, Evita og ‘Los Desaparecidos’. Vi diskuterede hvordan begreberne ‘barbari’ og ‘civilisation’ kan defineres og hvordan et så ungt land som Argentina forsøger at skabe sin kulturelle identitet”.

Læs mere

Har du spørgsmål?

Udfyld formularen nedenfor så kontakter vi dig hurtigst muligt.

Tak. Du hører fra os inden tre arbejdsdage.

 

Instagram kan du finde studerendes billeder fra studiestederne.

Du kan også læse studerendes blogs fra studiestederne.

Besøg oss på Facebook, hvor du kan finde nyhedsopdateringer.