Praktisk information

Efter du er blevet optaget på et af vores studier, vil du løbende modtage detaljeret information om praktiske forberedelser til rejsen samt selve studieopholdet. På denne side finder du generel information.

 

Flyrejsen

Du er selv ansvarlig for flyrejsen. Hvis du ønsker hjælp, tilbyder vores rejsebureau, GoXplore, flyrejser til alle vores studiesteder. De kan booke dig ind på en fælles afgang sammen med andre medstuderende eller arrangere en individuel rejserute.

Læs mere om flyrejsen

 

Vacciner

Kulturstudier rådgiver ikke om vacciner. Vi henviser i stedet til Statens Serum Institut.

 

Visum

Til Ghana og Vietnam skal du søge visum før afrejsen. Du får skema og anvisninger til at guide dig igennem processen fra Kulturstudier i god tid. Til Nepal, Argentina og Nicaragua får skandinavere automatisk 3 måneders turistvisum i lufthavne (det kræves dog, at du har en returbillet).

 
Studieforsikring

For at sikre at alle vores studerende er korrekt forsikret gennem hele studieopholdet, har Kulturstudier indgået en aftale om kollektiv forsikring med Gouda Rejseforsikring. Denne forsikringen er obligatorisk for norske, svenske, danske og tyske studerende og koster DKK 2500 for et semester og DKK 4400 for to semestre (september 2017). Kulturstudier sender automatisk forsikringsbevis med faktura til alle studerende i god tid før studiestart.

Læs mere om forsikringen

 

Finansiering

Vi er stolte af at kunne holde studiegebyret på et niveau, som kan finansieres med en almindelig studieøkonomi. Hvis kurset forhåndsgodkendes af dit studienævn, er du berettiget til SU's Udlandsstipendium, som udgør et sted mellem 22.500 og 35.000 DKK. Derudover vil du få din månedlige SU med under hele opholdet. Ud over vores studiegebyr skal du dog regne med at skulle bruge minimum 20.000 DKK til fly, bøger, lommepenge etc.

Læs mere om finansiering

 

Studiepoint og studiekompetence

Kulturstudier samarbejder med et af de største University Colleges i Norge: Oslo & Akershus University College of Applied Sciences samt med lokale universiteter på studiestederne. Disse universiteter er ansvarlige for studierne og tildeling studiepoint, som eventuelt kan indgå i din bachelorgrad ved andre videregående uddannelser. Se under det specifikke fag, hvem der har udarbejdet og afholder det.

Fra og med 2016 samarbejder Kulturstudier med to latinamerikanske universiteter om studierne i spansk, latinamerikanske studier, litteratur, filosofi og CSR. Disse universiteter er Universidad Nacional Autonoma de Nicaragua, León, (UNAN) i Nicaragua, og Universidad Nacional de San Martín (UNSAM) i Buenos Aires, Argentina. Studierne ved de to universiteter kan indgå i en dansk eller latinamerikansk bachelorgrad.

Alle studier forudsætter en bestået studentereksamen.

Læs mere om generel studiekompetence

 

Bøger

Vi samler det meste af pensum i kompendier, som du kan hente gratis på nettet og købe udskrift af ved ankomst. Du får besked om hvilke bøger du skal bruge, når du tilmelder dig.

 

Ansøgningsprocessen

Ønsker du at studere i Argentina og opfylder du studiekravene, skal du blot udfylde ansøgningsskemaet. Hvis der er ledige pladser på studiet og det specifikke semester du har valgt, sender vi dig et tilbud om en studieplads. Du bekræfter herefter studiepladsen ved at betale et depositum på 2000 kr. Derefter vil du løbende modtage information frem til studiestart således at du kan forberede rejsen og studiet. Du vil blandt andet modtage oplysninger om visum, bøger og udlandsstipendium. Derudover skal du selv stå for at få kurset godkendt ved dit eget universitet. Er du i tvivl hvordan, kontakt blot din studievejleder på universitetet, kontoret i København eller din lokale kulturstudier-medarbejder.

Læs mere om ansøgningsprocessen

 

Vilkår

Læs vilkårene

 

Information om destinationerne

Under siden for hvert enkelt land finder du mere praktisk information:

Har du spørgsmål?

Udfyld formularen nedenfor så kontakter vi dig hurtigst muligt.

Tak. Du hører fra os inden tre arbejdsdage.

 

Instagram kan du finde studerendes billeder fra studiestederne.

Du kan også læse studerendes blogs fra studiestederne.

Besøg oss på Facebook, hvor du kan finde nyhedsopdateringer.