Studiefakta

 • Adgangskrav: 60 ECTS inden for samfundsfaglige studier eller 30 ECTS inden for udviklingsstudier
 • Varighed: Et semester
 • Tidspunkt: Forår
 • ECTS point: 30
 • Studiegebyr: 52.000 kr. (46.500 kr. uden logi)
 • Inkluderet: Undervisning, indkvartering samt morgenmad
 • Undervisningssprog: Engelsk

Programmet udbydes af OsloMet. Kulturstudier er ansvarlig for information og praktisk organisering.

Fire hovedtemaer

 • Ghana og Afrika
 • Politik, styreformer og sociale bevægelser
 • Miljø og social udvikling
 • Udviklingsstudier og feltarbejde (metode)

Feltarbejde

Hensigten er at give de studerende erfaring med feltarbejde (i grupper på 4 til 6 personer) inden for udviklingsstudier. Programmet har en induktiv tilgang, hvor de studerendes egne felterfaringer belyser litteraturen, snarere end en deduktiv tilgang, hvor en bestemt teori påføres forskningsdata.

Ud over feltstudier består kurset af forelæsninger, opgaver og seminarer, som giver et fundament af forskellige metoder (kvantitative og kvalitative, herunder bl.a. deltagerobservation). De studerende lærer om både muligheder og begrænsninger ved de forskellige metoder og får en forståelse for metodologiske og etiske problemstillinger knyttet til det at arbejde med udviklingsforskning.

Faglige krav

De studerende skal have studeret mindst et år inden for samfundsvidenskab eller et semester med udviklingsstudier og derved have grundlæggende viden om udviklingsteori, praksis og politik.

Sådan forløber semesteret

 1. Selvstudie: Før undervisningen begynder, har du en selvstudieperiode på ca 5 uger, hvor du skal sætte dig ind i pensum og skrive en kort opgave.
 2. Undervisning i Ghana: Varer ti uger med forelæsninger, seminarer, feltarbejde, eksamen og gruppeopgave.
 3. Feltrapport: Efter undervisningsperioden har du fem uger til at skrive en feltrapport.

Selvstudierne og hjemmeeksamen kan du lave hvor som helst i verden, men du kan med fordel skrive den i Ghana.

De studerende

De studerende er i hovedsagligt fra Skandinavien, men i stigende grad også fra andre europæiske lande. Kulturstudier tilbyder stipendier til ghanesiske studerende. Hensigten med disse stipendier er at gøre det muligt for lokale studerende, uden finansiering, at deltage på vores studier. Stipendiekandidaterne bidrager til lokal forankring af hele studieoplevelsen.

De studerende har forskellige baggrunde, både akademisk, erhvervsmæssigt og personlige, hvilket bidrager til at gøre diskussionerne mere interessante. Omtrent halvdelen af de studerende er i begyndelsen af deres bachelor, og den anden halvdel er erfarne studerende eller i arbejde.

Fra Aarhus til Ghana

Naja var ved at afslutte sin bachelor i Antropologi ved Aarhus Universitet. Hun har brugt en del af sit tilvalg på at læse Udviklingsstudier 2 i Ghana.

Læs mere

Underviserne

Kulturstudiers rekrutterer de bedste forelæsere og seminarlærerne fra hele verden, inklusiv fra værtslandet. Vi er meget stolte af vores dygtige undervisningsspersonale, som hvert semester sikrer, at du som studerende får maksimalt udbytte af dine studier.

Relevans

Udviklingsstudier bygger på forskning i forandringsprocesser i samfundet og trækker på traditionelle samfundsvidenskabelige discipliner som økonomi, sociologi, antropologi, geografi og statskundskab. Uanset om Udviklingsstudier 2 i Ghana er en del af din bachelorgrad i Udviklingsstudier, eller om du tager den som valgfag på din bacheloruddannelse, vil du kunne drage nytte af de erfaringer, kurset giver dig. Du vil opleve og studere processer og tendenser i samfundsudviklingen og lære at forstå sammenhængen mellem det enkelte menneske på mikroniveau og samfundsmæssige samt globale processer på makroniveau.

Universitetspartnere

Institut for Internationale Studier ved Oslo Metropolitan University - OsloMet - er ansvarlig for studiet. Dermed kan du både få månedlig SU og SU's Udlandsstipendium, såfremt kurset kan indgå som en del af din bacheloruddannelse. OsloMet er en af Norges største uddannelsesinstitutioner med ca. 20.000 studerende og 2.000 ansatte.

I Ghana samarbejder vi med University of Cape Coast, som blandt andet bidrager med udvalgte studerende og forelæsere til studiet.

     

Sproget er engelsk

Vi har studerende fra mange lande og kan rekruttere de bedste undervisere fra hele verden. I løbet af semestret vil du opleve, at dine skriftlige og mundtlige engelskkundskaber forbedres, og at dit ordforråd hurtigt forøges. Dette vil gavne dig både på en kommende kandidatuddannelse og i dit fremtidige arbejdsliv, hvor det mange steder forventes, at du formulerer dig flydende på både dansk og engelsk.

Ansøgningsprocessen

Opfylder du studiekravene, og ønsker du at studere i Ghana, skal du blot udfylde ansøgningsskemaet. Hvis der er ledige pladser på studiet, på det semester du har valgt, sender vi dig et tilbud om en studieplads. Du bekræfter herefter studiepladsen ved at betale et depositum på 2.000 kr. Derefter vil du løbende modtage information frem til studiestart, således at du kan forberede rejsen og studiet. Du vil blandt andet modtage oplysninger om visum, bøger og forsikring.
Derudover er du selv ansvarlig for at få studiet godkendt ved dit eget universitet samt søge SU's Udlandsstipendium. Er du i tvivl om hvordan, kan du kontakte din studievejleder på universitetet eller Kulturstudiers kontor.

Læs mere om ansøgningsprocessen

Hvorfor studere utviklingsstudier i Ghana?

 • du bor og studerer udviklingsteorier i et udviklingsland
 • pensum bliver sat i relation til dine egne erfaringer
 • du opnår en erkendelse af, at du bærer på din egen kontekst og særegne kultur
 • du arbejder med studerende og lærere fra andre dele af verden
 • din horisont vil blive udvidet, og du vil efter endt studie mestre både nye faglige kundskaber såvel som evnen til at arbejde i forskellige miljøer

Mere om Ghana som studiested

Har du spørgsmål?

Udfyld formularen nedenfor så kontakter vi dig hurtigst muligt.

Tak. Du hører fra os inden tre arbejdsdage.

 

Instagram kan du finde studerendes billeder fra studiestederne.

Du kan også læse studerendes blogs fra studiestederne.

Besøg oss på Facebook, hvor du kan finde nyhedsopdateringer.